Kendi ölüm ilanını veren Halim Ağaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

- Cenaze namazından görüntü
Gazete İlanı Kayınbirader Cenaze Namazı Cenaze Aracı Başbakanlık 

-- Cenaze törenine katılanlardan görüntü
-- Adalet Ağaoğlu’nun kardeşi Ayhan Sümer ile röportaj
-- Genel detay
-- İlanın fotoğrafı

( ANKARA ) Kendi ölüm ilanını veren Halim Ağaoğlu son yolculuğuna uğurlandı - Ünlü yazarın eşi, ölmeden önce kendi ölüm ilanını verdi: “Ben öldüm” ANKARA

- Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu’nun 64 yıldır evli olduğu eşi yüksek mühendis 92 yaşındaki Halim Ağaoğlu hayatını kaybetti. Ağaoğlu sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Ölmeden önce kendi ölüm ilanını veren Ağaoğlu, ilanına, ‘Ben öldüm’ şeklinde başlayarak, ‘Allah rahmet eylesin diyeceklere şimdiden eyvallah’ yazdı. Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu’nun eşi yüksek mühendis Halim Ağaoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. 92 yaşındaki Ağaoğlu için Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Öğle namazını müteakip düzenlenen törene siyasilerden, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, CHP Samsun Milletvekili Ahmet Haluk Koç yanı sıra ünlü oyuncu Suna Selen, Ağaoğlu’nun yakınları ve sevenleri katılırken, eşi Adalet Ağaoğlu rahatsızlığından dolayı katılamadı. Yüksek mühendis Ağaoğlu’nun akrabalarının taziyeleri kabul ettiği törende, cenaze namazının kılınmasının ardından helallik alındı. Ağaoğlu’nun naaşı Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilmek üzere sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Öte yandan ünlü yazarın 16 Mayıs ve 25 Haziran 1993 tarihleri arasında yaklaşık 1.5 ay süreyle başbakanlık görevine vekalet eden Erdal İnönü ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte Ankara Gazi Lisesi’nde sınıf arkadaşı olduğu öğrenildi. 'Ben öldüm. Allah rahmet eylesin diyeceklere şimdiden eyvallah’ Halim Ağaoğlu’nun kayınbiraderi Ayhan Sümer, hayatını kaybeden Halim Ağaoğlu için gazete ilanı verdi. ‘Ben öldüm’ başlığıyla başlayan İlanı görenler ise şok oldu. Daha sonra yakınlarına durumu anlatan Ayhan Sümer, ilanı 1 yıl önce vefat eden Halim Ağaoğlu’nun yazdığını belirtti.
Ayhan Sümer’de ağabeyi olarak gördüğü Ağaoğlu’nun hazırladığı bu ilanı yayınlamayı kendine bir borç olarak bildi ve ağabeyinin hazırladığı ilanı yayınlanması için gazeteye yolladı. Vefat eden Halim Ağaoğlu ilanda kısaca hayatından bahsederken, ilanın dikkat çeken 2 kısmı var. İlan, ‘Ben öldüm’ başlığıyla başlıyor ve ‘Allah rahmet eylesin diyeceklere şimdiden eyvallah’ sözleriyle bitiyor. “Adalet Ağaoğlu’nun 64 yıllık eşidir” Hayatını kaybeden Halim Ağaoğlu’nun çok yönlü bir insan olduğunu kaydeden Ayhan Sümer, “Adalet Ağaoğlu’nun 64 yıllık eşidir. Adalet’in bütün çalışmalarına destek olmuştur. Rahmetli Süleyman Demirel ve Erdal İnönü’nün sınıf arkadaşıydı. Karayolları'nda çok önemli görevler yaptı. 2. köprünün Genel Koordinatörüydü. 3 lisanı vardı. Biz onunla ağabey ve kardeş gibiydik” dedi.
Ölmeden 1 sene önce ölüm ilanı vermiş Gazetede verilen ‘Ben öldüm’ başlıklı ilana da değinen Sümer, “O ilanı Halim 1 sene önce yazmıştı. Ne yazdıysa hiç dokunmadan gazeteye verdim. Hayata hep güzel yönlerinden bakan biriydi. Adalet Ağaoğlu, Adalet Ağaoğlu olduysa onun çok büyük katkıları vardır” şeklinde konuştu.

18 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı