Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bayram bereketi

- Kapalı çarşının içinden ve dışından görüntüler - Esnaflardan Mustafa Tekdemir'le röportajKAYSERİ (AA) - Kayseri 'deki 800 yıllık tarihi kapalı çarşıda, Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.Bayram öncesi ihtiyaçlarını tamamlamak isteyen vatandaşların tercihi yine tarihi çarşı oldu.Gıdadan giyime, ayakkabıdan çeyiz eşyasına kadar pek çok ürünün bulunabildiği çarşıda baharat, kuruyemiş ve giyim dükkanları yoğun ilgi görüyor.Özellikle çocuklarını sevindirmek isteyen vatandaşlar, bayramlık alışverişlerini yapmak için çarşının dar sokaklarındaki dükkanlarda alışveriş yapıyor.Yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçiler de tarihi çarşıdaki yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlara ilgi gösteriyor.Vatandaşın ilgisini çekmek için çeşitli indirimeler yapan esnaf, bayram öncesi yaşanan yoğunluktan memnun.Tarihi çarşıda esnaflık yapan Mustafa Tekdemir, hem Kurban Bayramı hem de yaz sezonu olduğu için gurbetçilerden dolayı işlerinin yolunda gittiğini söyledi.

Döviz kurlarından herkes gibi etkilendiklerini ifade eden Tekdemir, "Kurban Bayramı kurban kesilmesinden dolayı biraz masraflı bayram ama yine de vatandaşlarımız ihtiyaçları için burayı tercih ediyor. Vatandaşımız bizim gönlümüzü alıyor biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şükürler olsun bir yoğunluğumuz var. Türkiye her şeyi atlattığı gibi ekonomideki zor günleri de atlatacak, biz inanıyoruz." diye konuştu.
Ailesiyle alışverişe gelen Dursun Temiz de özellikle çocuklarının bazı ihtiyaçları için tarihi çarşıya geldiklerini dile getirdi.İmkanı olduğu sürece her bayram çocuklarına bayramlık almaya çalıştığını ifade eden Temiz, çeşitliliğinden ve pazarlık imkanından dolayı çarşıyı tercih ettiğini sözlerine ekledi.
Dar Sokaklar Alışveriş Kuruyemiş Gurbetçi Kapalı Çarşı 

18 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı