Kaybolan ABD'li Kadın Güvenlik Kamerasında

İstanbul'da kaybolan ABD'li kadının eşi emniyete gelirken, kayıp başvurusunun üç gün geç yapıldığı öğrenildi. Günlerdir haber alınamayan kadının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.
İstiklal Caddesi Gayrettepe Amsterdam İstinye New York 


Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul ' da kaybolan Amerikalı Sarai Sierra ' nın, eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, ABD konsolosluk yetkililer ile birlikte soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Steven Sierra, eşinin kiraladığı dairede bulunan pasaport, elbiseleri ve şarj aletini polise teslim etti. Bir emniyet yetkilisi, kayıp bildirisinin geç yapıldığını belirterek, ' 22 Ocak'ta kaybolduğu anlaşılıyor ancak emniyete 25 Ocak'ta başvuru yapılıyor. Geç başvuru yapılması çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor ' dedi.

Sarai Sierra, 8 Ocak 2013'te İstanbul'a geldi. 15 Ocak ' ta İstanbul ' dan Amsterdam ' a, oradan da Münih ' e gitti. 19 Ocak ' ta İstanbul ' a döndü. Polis, Sarai ' nin 20 Ocak ' ta İstiklal Caddesi ' nde yürürken görüntülerini ulaştı.

Sierra'nın, görüntüde tek başına fotoğraf makinesiz yürüdüğü belirlendi. Sarai Sierra, 22 Ocak ' ta İstanbul-New York uçağından inmeyince kaybolduğu ortaya çıktı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Sarai Sierra'nın eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, dün ABD'den İstanbul'a geldi. İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na giden Steven Sierra ve David, bugün saat 11.45'te konsolosluk yetkilileri ile birlikte Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Steven Sierra ve David Jimenez'in, araştırmayı yürüten Kayıplar Büro Amirliği'nde bilgilerine başvurulacak. Steven Sierra'nın, eşinin Beyoğlu'nda kiraladığı dairede bulunan pasaportu, elbiseleri ve şarj aletini getirerek polise teslim ettiği belirtildi. Steven Sierra, emniyete girişi sırasında herhangi bir açıklama yapmadı.

SON GÖRÜNTÜLERİ

Bu arada Sarai Sierra'nın İstanbul'da güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri basınla paylaşıldı.

İstanbul emniyetinin dağıttığı görüntülerden birinde, üzerinde mavi kot pantolon, kahverengi deri ceket ve beyaz bere olan Sierra'nın, Beyoğlu'ndaki bir alışveriş merkezinin yemek katında bir masada tek başına oturduğu, daha sonra yürüyen merdivenlerden indiği görülüyor. Diğer görüntüde ise Sierra İstiklal Caddesi'nde yürüyor.


29 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı