Katkısız organik tarhanaya ilgi

-Tarhananın baştan sona organik olarak yapımı
Argo Ethan 

--Girişimci Hasan Uğur'un konuşması
--Ziraat Odası Başkanı'nın konuşması

( KÜTAHYA )- Elle yoğrulan ve elle ovulan tarhanalar, elendikten sonra yine elle paketlenip satışa hazır hale getiriliyor KÜTAHYA

- Kütahya'nın Şaphane ilçesinde girişimci Hüseyin Uğur tarafından kurulan imalethanede tamamen organik tarhana üretimi yapılıyor. Türkiye'nin çeşitli illerine satılan şifa kaynağı tarhanalar, ilçede istihdam edilen kadınlar tarafından, tamamen organik ve doğal bir şekilde üretilip hazırlanıyor. Elle yoğrulan ve elle ovulan tarhanalar, elendikten sonra yine elle paketlenip satışa hazır hale getiriliyor. İşletme sahibi Hasan Uğur, yaptığı açıklamada, ''Şaphane'de tarhana üretmeye karar verdik. Her aşaması doğal yapılıyor. 21 gün hamurumuzu bekletiyoruz, sonra kurutmaya alıyoruz. Daha sonra eleyip paketliyoruz. Nerden talep gelirse kargo veya diğer ulaşım araçlarıyla gönderiyoruz. 5 bayan istihdam ediyoruz işimizde. Öncelikli amacımız Şağhane'nin doğal lezzetini her yere tanıtmak'' diye konuştu.
Genç girişimcileri her zaman desteklediklerini belirten Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, ''Yapılan üretim bizi çok memnun ediyor. Organik ve yöresel ürünlerimizden üretilmektedir.Temiz ve hijyenik bir ortamda üretilen bu ürünler ülkemizin çeşitli illerine satılmaktadır. Bu gibi girişimcileri destekliyor ve çoğalmasını istiyoruz. Her zaman yanındayız. Bu üretimler çiftçimizede katkı sağlamaktadır. Çünkü bunun hammaddesi çiftçilerimizin üretmiş olduğu biber, domates, nohut ve yoğurt gibi ürünlerdir. Bu sebepten dolayı girişimcimizi destekliyor ve elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışıyoruz dedi.

27 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı