Kastamonu'daki trafik kazasında yaralanan askerler taburcu oldu

- Tosya Devlet Hastanesi'nden detay - Tosya ilçesinde yolcu otobüsünün tıra çarpması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan 34 asker tedavilerinin ardından taburcu edildiKASTAMONU (AA) - Kastamonu 'nun Tosya ilçesinde yolcu otobüsünün, önünde seyreden tıra çarpması sonucu yaralanan 34 asker tedavi gördüğü hastanelerden taburcu oldu.Tosya ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından Kastamonu Devlet Hastanesine kaldırılan 5 asker ile Tosya Devlet Hastanesinde tedavi edilen 29 asker, kontrollerin ardından taburcu edildi.Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere, yaralı askerlerin sağ salim ailelerine teslim edildiğini söyledi.

İlçede dün sabah meydana gelen trafik kazasında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini 40 kişinin de yaralandığını vurgulayan Pişkin, şöyle devam etti:"Olay hepimizi derinden üzdü. Kazanın ardından Tosya Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 5'i burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Ne Kastamonu 'ya sevk ettiklerimizin ne de ilçemizde müşahede altında tuttuğumuz askerlerimizin hayati tehlikesinin bulunmadığını daha önce açıklamıştık. Her ihtimale karşı biz yine de onları bir gün müşahede altında tuttuk. Her türlü istek ve sorunlarıyla yakından ilgilendiğimiz ve tedavileri tamamlanan askerlerimiz ile bazı yakınları bu gün itibarıyla taburcu edildi. Bu askerlerimizin hemen birliklerine gitmesini doğru bulmuyoruz. Ailelerinin yanlarına dönerek bir süre istirahat etmeleri, moral motivasyon yönünden tekrar kendilerine geldikten sonra birliklerine teslim olmalarının daha faydalı olacağını düşünüyoruz."Yaralı askerlere bir süre dinlenmeleri için doktorlar tarafından rapor verildiğini kaydeden Pişkin, "Askerlerimiz dinlendikten sonra sağlıklarına tamamen kavuşup birliklerine teslim olacaklar." dedi.
İstanbul'dan Tokat'a giden İsmail Hakkı Toptan'ın kullandığı Metro Turizm'e ait 34 BML 277 plakalı yolcu otobüsü, D - 100 kara yolunun Suluca köyü yakınlarında önünde seyreden Evren Kara idaresindeki 34 RUF 35 plakalı tıra çarpmış, kazada, otobüs şoförü ile muavin Emre Şakir Güngör hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.
Yaralı Askerler Trafik Kazası Yolcu Otobüsü Otobüs Şoförü Yaralı Asker 

2 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı