Kas hastası öğrenci, evinde aldığı eğitimle derece aldı - KARABÜK

- Ziyaretten detay - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer'in belgeleri vermesi - Abdullah Alp Göyneksiz'in açıklaması - Anne Yasemin Göyneksiz'in açıklamasıKas hastası öğrenci, evinde aldığı eğitimle derece aldı - Karabük 'ün Safranbolu ilçesinde kas hastası 17 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Alp Göyneksiz, öğretmenlerinin evde verdiği eğitimle okul üçüncüsü oldu - Göyneksiz, karnesini ve başarı belgelerini evine gelen Kaymakam Ürkmezer ve öğretmenlerinin elinden aldı - Göyneksiz: - "Okul ortalamam 94, üçüncü oldum okulumda. 9. sınıfta birinciliğim vardı. Hayalim, üniversitede endüstriyel tasarım bölümü okumak"KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde Duchenne Muskuler Distrofi (kas hastalığı) olan 17 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Alp Göyneksiz, öğretmenlerinin evde verdiği eğitimle okul üçüncüsü oldu.Çocuk yaşlarda yakalandığı hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim gören Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Göyneksiz, 94 ortalama notuyla 2017 - 2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemini üçüncülükle tamamladı.Göyneksiz'e karne, onur ve takdir belgeleriyle hediyeleri, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve okul müdürü Ercan Özcan ve öğretmenleri tarafından Yeni Mahalle'deki evinde verildi.
Göyneksiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu, başarılı bir ilk dönem geçirdiğini söyledi.

Derslerini sevdiğini ve zorlanmadığını ifade ede Göyneksiz, "Evde eğitim birebir olduğu için daha başarılı olduğumu düşünüyorum. Ama okula gitmek de sosyal çevre olarak iyi. Okul ortalamam 94, üçüncü oldum okulumda. 9. sınıfta birinciliğim vardı. Hayalim, üniversitede endüstriyel tasarım bölümü okumak." diye konuştu.
- Oğlu için emekliliğini istediDiş hekimi olan anne Yasemin Göyneksiz de çocuklarıyla gurur duyduklarını belirtti.
Abdullah'ın başarılı bir çocuk olduğunu aktaran Göyneksiz, şöyle konuştu:"Derslerine çalışan, anlatılanı kavrayan ve aklında tutan bir öğrenci. Kendi performansına göre daha fazla çalışma ve başarı gösterdi. Oğlumuzdan çok memnunuz, Allah razı olsun ondan. Evde eğitim çok zor. Sürekli öğretmenler geliyor, eğitim gördüğü alanı çok temiz tutmak durumundayız, sessiz bir ortam tutmak durumundayız. Evimiz aslında bir ev gibi değil de bir iş yeri gibi. Evimizde rahat bir şekilde hareket edemiyoruz ama oğlumuz için canımız feda olsun. Katlanıyoruz buna."Emeklilik dilekçesini verdiğini anlatan Göyneksiz, "Bakımıyla ilgili çok sıkıntı çektik. İstediğimiz şartlarda oğluma bakacak birisini bulamadık. Böyle olunca emeklilik dilekçemi verdim. İnşallah Allah nasip ederse imzalanacak, ona bakmak için emekli olacağım." ifadelerini kullandı.
Kas Hastalığı Lise Öğrencisi Lise Öğrenci Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürü 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı