Kartal Belediyesi, çöpleri toplamak yerine sınır tartışmasına girdi

Fotoğraftan görüntü
Gesi Felaket 

-Çöplerin havadan görüntüsü
-Muhtarın açıklamaları
-Çöplerden görüntü
-ARŞİV
-Ormanın havadan görüntüleri
-Çöplerden görüntüler

( İSTANBUL )- Kartal Belediyesi: "Aydos bölgesi Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundadır"- Vatandaşların konuyla ilgili belediyeye şikayette bulundukları ortaya çıktı İSTANBUL

- Aydos Ormanı'nda yaşanan çevre rezaletinin ardından Kartal Belediyesi bölgedeki çöpleri toplamak yerine sınır tartışmasına girdi. Bölgenin kendi sınırlarında olmadığını belirten belediyeye çevre sakinleri tepki gösteriyor. Kartal’da bulunan Aydos Ormanı’nda, hafriyat kamyonlarının döktüğü moloz yığınları ve piknikçilerin attığı çöpler, bölgede büyük kirliliğe yol açmıştı. Vatandaşları isyan ettiren çevre felaketinin ardından. Vatandaşların konuyla ilgili belediyeye şikayette bulunduğu ortaya çıktı Kartal Belediyesi konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çöplerin bulunduğu alanın digger ilçelere de komşu olduğu belirtilmiş “Kaldı ki, Aydos bölgesi Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundadır" ifadelerini kullanılmıştı. Açıklamada, Kartal Belediyesine konu ile ilgili herhangi bir şikayet ulaşmadığı da vurgulanmıştı. Belediyenin yaptığı açıklamanın aksine duyarlı vatandaşların belediyenin WhatsApp hattına şikayette bulundukları ortaya çıktı. Vatandaşların şikayetine karşı belediye yetkilileri WhatsApp hattından da bölgenin kendi sınırları içerisinde olmadığını belirtti.
"Defalarca belirtmemize rağmen bölge temizlenmedi" Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, mahallesinin çevre rezaletinin yaşandığı bölgeye sınır olduğunu ifade ederek, bölgenin Kartal sınırlarına dahil olduğunu söyledi.

Muhtar Şükrü Aydemir, çöpün bulunduğu sınırın Kartal'a ait olduğunu belirterek, "Sınır muhtarıyım. Ortalığın rezil olduğunu defalarca belirtmemize rağmen bu bölge temizlenmedi. Benim de sınır mahallem olduğu için en çok ben şikayetçiyim. Derhal çevrenin temizlenmesini istiyorum" dedi.
(HB-ÖFA
10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı