Kars Barajı çevresinde 2100 fidan toprakla buluştu

- Fidan dikimi yapılan bölgeden görüntüler - Fidan diken vatandaşlar - Fidan dikiminden detay - Kars Valisi Türker Öksüz'ün fidan dikmesi - Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşması - DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar'ın konuşmasıKARS (AA) - Kars 'ta yapımı geçen yıl tamamlanıp su tutmaya başlayan Kars Barajı etrafına 2100 fidan dikimi gerçekleştirildi.
Fidan dikimi dolayısıyla baraj gölü çevresinde düzenlenen " Kars Barajı Rekreasyon Alanı Fidan Dikme Töreni"ne, Kars Valisi Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kadastro İl Müdürü Hüseyin İlhan ve diğer kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Törende, "Orman bekçi ile değil sevgi ile korunur", "Ormanlar milli servettir", "Orman yurdun hem süsü hem gücüdür", "Toprağını kaybetmek istemiyorsan ormanını yok etme" sloganlarıyla 2100 fidan baraj gölü etrafındaki alana dikildi.Vali Öksüz, törende yaptığı konuşmada, " Kars Barajı yatırımı ilimiz için çok önemlidir, 475 bin dekar alanda sulama yapılabilecek kapasitededir. Bu proje, tarımsal verimi 6 kat artıracak, yaklaşık 100 milyonun üstünde yıllık tarımsal fayda sağlayacak ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak büyük projedir." dedi.
Öksüz, ağaçlandırılan alanın herkesin faydalanacağı alan olması temennisinde bulunarak, " Kars 'taki hemşehrilerimizin faydalanacağı, vakit geçirebileceği, dinlenebileceği bir yeşil alan olarak oluşturalım ve bütün herkes buradan istifade etsin istedik." diye konuştu.
Kars 'ta daha fazla ağaç ve yeşile ihtiyaç olduğunu anlatan Öksüz, "Bugün 2100 fidanı diktik. İnşallah ileri ki günlerde Kars 'ın merkezinde de önemli rekreasyon düzenlemelerimiz olacak." ifadesini kullandı.DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ise şunları kaydetti:" Kars Barajı'nın sağ sahilindeki 150 bin metrekarelik bölümde ' Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı' projemiz var. Bunun bir kısmı ağaçlık alana tahsis edilmiştir. Bugün 35 bin metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu alan sayesinde Kars lılar hem orman hem de suyla buluşabilecekleri güzel bir mesire alanına kavuşacak"
İstifa Ağaçlı Tarım Baraj Gölü Allah 

30 Nisan 2019 Salı günü yayınlandı