Kardeşleri için okulu bırakıp inşaat işine başladı... 5 nüfuslu ailenin yürek burkan dramı

İnşaatta harç taşıyan çocuk
Başbakan Polis Kazancı Irak 

-Genç çocuğun harcı karıştırması
-Duvara sıva yapması
-El arabası ile harcı getirmesi
-Matkapla tavana vida takması
-Ramazan Künemenç’in konuşması
-Anne Saliha Künemenç’in Kürtçe konuşması
-Komşu Alaattin Aktaş’ın kürtçe konuşmayı çevirmesi
-Kadının evini toplamasından genel detay

( BATMAN )- Batmanlı Künemenç ailesi yıkılmak üzere olan evlerini terk etmek zorunda kaldı- Geçici olarak bir köylünün evine yerleşen aile, yardım bekliyor BATMAN

- Batman’da yıkılmak üzere olan evlerini terk etmek durumunda kalan 5 nüfuslu Künemenç ailesinin dramı yürek burkuyor. Geçici olarak bir köylünün verdiği eve yerleşen aile, inşaatlarda çalışan evin büyük oğlunun kazancıyla hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Batman merkez Çevrimova köyünde ikamet eden Künemenç ailesinin yükü, 8 yıl önce babalarının vefat etmesiyle, evin en büyük çocuğu olan Ramazan’ın (17) üzerine kaldı. Okulu bırakmak durumunda kalan Ramazan Künemenç, ailesini geçindirmek için inşaatlarda çalışmaya başladı.
Yıllardır inşaatlarda çalışan Ramazan’ın kazancıyla hayatını idame eden aile, geçtiğimiz günlerde çatlaklar oluşan evlerini yıkılma tehlikesi nedeniyle terk etti. Köyde hayırsever bir vatandaşın geçici olarak verdiği eve yerleşen aile, yardım bekliyor. “Dayanacak gücüm kalmadı” Küçük yaşta hayatın yükünü omuzlarına alan Ramazan Künemenç , “8 yıl önce babam vefat etti. Ben aileme bakmak zorundayım. Kardeşlerimi okutmak için lise 1. sınıfta okulu terk etmek zorunda kaldım. Üniversite sınavına hazırlanan ablamı dershanede okutuyorum. Başka yapacak bir şeyim yok, artık dayanacak gücüm kalmadı. İnşaatta günü birlik çalışıyorum. Kazancım da beni ve ailemi geçindirmiyor. Gün geliyor annemin oğlu, gün geliyor kardeşlerimin babasıyım. Ailemi çok seviyorum. Onları geçindirmek için elimden geleni yapıyorum. Ne iş olursa olsun yine yaparım mecburum. Okul okumuş olsaydım en büyük hayalim polis olmaktı. Hayat koşulları yüzünden düştük bu duruma elimden fazla bir şey gelmiyor” dedi.
“Hayatın bütün yükü omuzlarımda” Ailesinin sıcak bir yuvada kalması için mücadele ettiğini belirten Künemenç, “Kış geliyor evimiz yıkılmak üzere. Oradan çıkmak zorunda kaldık. Geçici olarak bir abinin evine sığındık. Burada da nereye kadar kalabiliriz bilmiyorum. 17 yaşımdayım ama hayatın bütün yükü omuzlarımda. Yetim kardeşlerimin ve annemin başlarını sığdıracak bir evde olsunlar, ben sokakta bile kalmaya razıyım” diye konuştu.
“Barınamaz durumdayız” Dul bir kadın olduğunu, çocuklarının en büyüğü 17 yaşında ve yardıma muhtaç olduğunu anlatan anne Saliha Künemenç ise, “Evimiz yıkık, barınamaz durumdayız. Köylerden biri idareten ev verdi. Verilen evde yıkık durumda buna rağmen idare ediyoruz. Tek istediğim kendi evimin yapılması. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan ve hayırsever iş adamlarından yardım istiyorum. Durumumuz olmadığı için tek geçim kaynağı çocuğum. 17 yaşında oda inşaatlarda çalışıyor. Çocuklarım yetim ve muhtaçlar. Benim ve evimin halini görüyorsunuz. Benim tek istediğim evimin yapılması. Çocuklarının rahat etmesini istiyorum. Ben yarın öbür gün öldüğümde gözüm arkada kalmasın. Çocuklarımın bir evinin olduğunu bileyim” ifadelerinde bulundu. Yardım kurumları ise ailenin durumunun değerlendirileceğini belirtti.
(SS-MP-Y)
8 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı