Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - TEKİRDAĞ/BOLU

- Tekirdağ 'da çocukların trafik uygulamasına katılması - Sürücü Ali Kara ile röportaj - Bolu'da öğrencilerin trafik stantlarından bilgi almasıKarayolu Trafik Haftası - Süleymanpaşa ilçesinde bir gurup ilkokul öğrencisi, polis ve jandarma üniforması giyerek trafik uygulaması yaptıTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ 'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir gurup ilkokul öğrencisi, polis ve jandarma üniforması giyerek trafik uygulaması yaptı.İl Jandarma Komutanlığı önünde bir araya gelen öğrenciler, "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen etkinlikle trafik kurallarının önemine dikkati çekti.Etkinlik öncesi polis ve jandarma ekiplerinden teorik bilgiler alan öğrenciler, daha sonra giydikleri trafik polisi ve jandarma üniformasıyla araçları durdurarak sürücülerin ehliyetlerini ve emniyet kemerlerini kontrol etti.Daha sonra öğrenciler, sürücülere yaya önceliği ve emniyet kemeri takmanın önemini içeren broşürler dağıtarak, iyi yolculuklar diledi.Sürücülerden Ali Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin trafik polisi ve jandarma üniforması giyerek trafik kuralları konusunda güzel bir farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Kara, bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini belirterek, "Çok anlamlı bir etkinlik olmuş. Çocukların bu yaşta trafik kurallarını uygulayarak öğrenmeleri çok güzel. Herkesin trafik kurallarına uymasını isteriz. Herkesin kazasız bir hayat yaşamasını dilerim." dedi.
Karayolu Güvenliği ve Trafik HaftasıBOLU (AA) - Bolu'da "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerince, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan çocuk trafik eğitim parkında, Aktaş Anaokulu öğrencilerine maket araçlarla trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla eğitim verildi.
Öte yandan, yılın ilk 4 aylık döneminde ana okullarından eğitim gören 350 öğrenciye, çocuk trafik eğitim parkında eğitim verildiği öğrenildi. - Mudurnu'da "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" standı açıldıMudurnu ilçesinde ise "Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği" temasıyla eğitim ve bilgilendirme stantları açıldı.İlçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik Komutanlığınca açılan stantları ziyaret eden vatandaşlar ve öğrenciler, görevlilerden bilgi aldı.Stantlarda, öğrencilere yönelik yaya geçidi uygulaması da yapılarak nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.Etkinliğe Mudurnu Kaymakamı Emine Dilce, Belediye Başkanı Necdet Türker, Emniyet Müdür Vekili Hasan Hüseyin Turanlı, İlçe Jandarma trafik timleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İlkokul Öğrencisi Trafik Kuralları Emniyet Kemeri Trafik Eğitim Parkı Trafik Polisi 

9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı