Karamollaoğlu: 'İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurması önemli' - DİYARBAKIR

Karamollaoğlu: "İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurması önemli" - DİYARBAKIR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ulu camiden çıkması ve vatandaşlarla selamlaşmasıSaadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: - "İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurması önemli. Yaptırımın da en güçlüsü, en doğrusu Müslümanların İsrail ve Amerika ile olan alışverişlerinde bir yola başvurmaları, boykota gitmeleridir"DİYARBAKIR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurması önemli. Yaptırımın da en güçlüsü, en doğrusu Müslümanların İsrail ve Amerika ile olan alışverişlerinde bir yola başvurmaları, boykota gitmeleridir" dedi.
Karamollaoğlu, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de ikindi namazını kıldı, vatandaşlarla selamlaştı. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, İsrail devletinin, Batılıların ve siyonizmin bir organizasyonu neticesinde 1948'de "zorbalık" üzerine kurulan bir devlet olduğunu söyledi.

İsrail'in Kudüs'ü ve çevresini işgal ettiğini dile getiren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:"Sadece o çevreyi işgal etmekle kalmadı. Filistinlilerin tüm yerleşim merkezlerini de işgal ediyor ve işgali de sürüyor. Bu arada Kudüs'ü başşehir olarak 1980 yılında ilan etmişti. O günden bugüne kadar Kudüs'ü kimse başşehir olarak tanımadı. Ama Amerika Birleşik Devletleri geçenlerde tanıdığını ilan etti. İslam aleminden gelen tepki bize göre yeterince güçlü olmadı. Zaten birçok İslam ülkesi İsrail'i bir devlet olarak tanımıyor." - "İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurmaları önemli"Karamollaoğlu, İslam ülkelerinin bir araya gelerek halkın gösterdiği tepkinin benzeri şekilde bir tepki göstermesinin netice vermeyeceğini söyledi.

İsrail ve ABD mallarını boykot etme çağrısında bulunan Karamollaoğlu, "İslam ülkelerinin bir yaptırıma başvurmaları önemli. Yaptırımın da en güçlüsü, en doğrusu Müslümanların İsrail ve Amerika ile olan alışverişlerinde bir yola başvurmaları, boykota gitmeleridir. Onlar her şeyi yaparlar ancak ticaretlerinin bozulmasını arzu etmezler. Eğer İslam ülkelerinde gerek Amerika gerekse İsrail mallarına ciddi bir boykot uygulanırsa bunun neticesinin olumlu olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Alışveriş İslam İsrail Siyonizm 

16 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı