Karadenizli balıkçılarda 'vira bismillah' heyecanı - TRABZON

Karadenizli balıkçılarda "vira bismillah" heyecanı - TRABZON - Balıkçı teknelerinden detay görüntüler - Balıkçıların hazırlıklarından detay görüntüler - Mehmet Boğuşlu ile röportaj - Mustafa Markal ile röportaj - Sezgin Kaşar ile röportajKaradenizli balıkçılarda "vira bismillah" heyecanıTRABZON (AA) - Av yasağının sona ereceği 1 Eylül'e yönelik tüm hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, "vira bismillah" diyecek olmanın heyecanını yaşıyor.Avlanma sezonuna saatler kala, Akçaabat Limanı'ndaki balıkçılar, onardıkları teknelerinin ve ağlarının son kontrollerini yapıyor.Balıkçı Mehmet Boğuşlu, AA muhabirine, 20 yıldır denize açıldığını dile getirerek, "Hazırlıklarımız şu anda tamam. Yaklaşık 2 aydır hazırlıklarımız devam ediyordu. Bugün sonuna geldik. Gece denizde mücadelemiz başlayacak. Heyecanlıyız." ifadesini kullandı.Boğuşlu, bu sezon beklentilerinin yüksek olduğuna da dikkati çekerek, "Bu yıl diğer yıllara oranla daha fazla balık var gibi görünüyor. En çok palamut avlanacağını düşünüyoruz. Denizlerdeki şu anki işaretler bize vatandaşların palamuda doyacağını gösteriyor." dedi.
Teknesinde ağını tamir eden Mustafa Markal da yeni av sezonunun hayırlı geçmesi temennisinde bulunarak, "İnşallah bol bereketli bir sezon olur. Balıkçı umudunu hep palamutçuluğa saklar. Bereketli geçerse insanlar ekmek parası kazanırlar." diye konuştu.
Markal, denizlerdeki palamut işaretlerinin çok iyi olduğunu belirterek, "İnşallah bu devam eder. Gördüğümüz kadar bu sezon palamuda vatandaşlar doyacak." ifadesini kullandı.Balıkçılardan Sezgin Kaşar ise ağ ustası olduğunu ve 12 yıldır bu işlerle ilgilendiğini kaydederek, "Aktif olarak balıkçılığı da yapıyorum. Hazırlıklar çok iyi gidiyor ve şu ana kadar 20 balıkçıyı hazırladım. Bu tekneyi de yeni aldık ve inşallah siftahını gece yapacağız. heyecanlıyız. Bu sene denizimiz bereketli görünüyor. Bayağı bir işaretler var. İnşallah sezon beklediğimiz gibi geçer." değerlendirmesinde bulundu.
Bismillah Muhabir Allah Alamut Vira Bismillah 

31 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı