Karabük’te işten çıkarılan işçiler haddehane çatısına çıkarak eylem yaptı

Jandarma ve çatıda bekleyen işçiler
Psikoloji Belediye Başkanı Siyasi Parti Demir Çelik Saldırı 

-Çatıdaki işçilerden detaylar
-Jandarmadan görüntü
-Genel detaylar
-Genel Başkanın teğmen ile görüşmesi
-Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun açıklaması
-Detaylar

( KARABÜK - HD)- Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu:- “İşçilerin yaşadığı psikoloji insanları böyle bir durum yapmaya zorladı” KARABÜK

- Karabük'te çalıştıkları iş yerinden sendikaya üye oldukları için çıkarıldıklarını iddia eden bir grup işçi demir çelik haddehanesinin çatısına çıkarak eylem yaptı. Karabük Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir demir çelik haddehanesinde çalışan bir grup işçi sendikaya üye oldukları için haksız şekilde işten çıkarıldıklarını savunarak, yaşananları protesto etti. Haddehane önüne çadır kurarak eylem yapan işçilerden bir kısmı haddehanenin çatısına çıkarak ellerine aldıkları benzin bidonu ile kendilerini yakacaklarını söyleyerek eylem yaptı. Jandarma ekiplerinin bölgede yoğun güvenlik önlem aldığı haddehanede sağlık ve itfaiye ekipleri de hazır bekletildi. Sabah ilk ışıklarından beri haddehanenin çatısına çıkarak eylem yapan işçi ve işverenle görüşmek üzere gelen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilerin eylem değişikliğini gittiğini ve işçilerin psikolojilerinin giderek bozulduğunu söyledi.

İşçilerin işten atılmaları yönünde kentte Vali, belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmeye geldiklerini kaydeden Serdaroğlu, “ Yaşadıkları sıkıntıları daha geniş bir alana duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiler. İşçi ve işverenle görüşeceğiz ama gelinecek sonuç bu. İşçilerin yaşadığı psikoloji insanları böyle bir durum yapmaya zorladı. Bu arkadaşlarımızın isimleri Karabük’teki bütün şirketlere veriliyor. Bunlar sendikalaşmadan dolayı işten atıldı sakın fabrikanıza almayın diye, bu arkadaşlarımızı tamamen tecrit ediyorlar, iş bulmalarını engelliyorlar ve burunlarını sürtüyorlar. Buradan attıkları yetmiyormuş gibi başka bir yerde işe girmelerini engellemeye çalışıyorlar. Bu insanların psikolojileri bozuldu. Aylardır burada yasal bir haklarını kullanmaları kaynaklı böyle bir saldırıya uğradılar. Burada bir çözüm bulunamıyor. Böyle bir duruma gelmeleri bizi de üzdü” dedi.
Genel Başkan Serdaroğlu daha sonra işveren ve işçilerle görüşmek üzere haddeye binasına geçti. (YE-
20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı