Kara teslim yolların 'kurtarıcıları' - KIRKLARELİ

Kara teslim yolların "kurtarıcıları" - KIRKLARELİ - İl Özel İdaresi ekibinin karla mücadelesinden genel ve detay görüntüler - Greyder operatörü Semih Baran ile röp. - Boztaş Köy Muhtarı Coşkun Uluk ile röp.Kara teslim yolların "kurtarıcıları" - Kırklareli 'nde kara teslim olan köy yollarının kurtarıcıları İl Özel İdaresi ekipleri gece gündüz demeden zorlu mesailerini sürdürüyor.KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli 'nde kara teslim olan köy yollarının kurtarıcıları İl Özel İdaresi ekipleri gece gündüz demeden zorlu mesailerini sürdürüyor.Ekipler, bin 31 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağları, eteklerinde üç gündür yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolarını karış karış katediyor.Sabahın erken saatlerinde sorumluluk bölgelerine gelen ekipler, önce araçlarını soğuk kış şartları ve yoğun kar yağışına hazırlıyor. Ardından geçtiği operatör koltuğunda zorlu mesailerine başlayan ekipler, beyaz örtüyle kaplanan yolları ulaşıma açmaya çalışıyor.Bir yandan kar, diğer yandan tipinin etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, köylülerin mahsur kalmaması için iş makinelerinin bıçaklarını yoldan ayırmıyor.Günde yaklaşık 60 kilometre yol açabilen operatörler, soğuk havaya aldırış etmeden zorlu ve tehlikeli görevlerini yerine getiriyorlar. - "Köylüler bizi gördüğünde seviniyor"İl Özel İdaresinde greyder operatörü olarak görev yapan Semih Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu kış şartlarında köy yollarını açmak için çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır zorlu mesaisini sürdürdüğünü ifade eden Baran, son üç gündür bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürdüklerini anlattı.Kar nedeniyle kapalı köy yollarını açmak için canla başla çalıştıklarını ifade eden Baran, "Kar kalınlığı yer yer 35 - 40 santimetreyi buldu. İl Özel İdaresi olarak yolları açmaya çalışıyoruz. Köylüler bizi gördüğünde seviniyor. Onların yollarını açtığımız için bizde tabiki çok mutlu oluyoruz. Kış şartları tabi zaman zaman bizi zorluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ise 3 gündür evimize gidemiyor ve çoluk çocuğu özlüyoruz. Olsun vatandaşımız memnun olsun." diye konuştu.
Demirköy ilçesine bağlı Boztaş köyü muhtarı Coşkun Uluk ise 2 gündür kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olan köy yollarının açılmasından mutlu olduklarını ifade etti.
İş makinelerinin sesini duydularında derin bir nefes aldıklarını anlatan Uluk, "Allah devletimize milletimize zeval vermesin" dedi.
Ekipler bölgede ulaşıma kapanan 27 köy yolundan 7'sini açtı. Ekiplerin bölgede ki çalışmaları devam ediyor.
Efes Muhabir Köy Yolları Karla Mücadele Kar Yağışı 

25 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı