Kanseri kitap yazarak yendi

İmza gününden detaylar
Akalan Üniversite Öğrencisi Kanser Hastalığı 

-vatandaşlardan detaylar
-Kitaplardan detaylar
-Kevser Çoban ile röportaj

( KÜTAHYA )- 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kevser Çoban, tedavisini ve yaşadıklarını kitap haline getirdi KÜTAHYA

- Kütahyalı Kevser Çoban, yakalandığı kanser hastalığını kitap yazarak yendiğini ifade etti.
Hisarcık ilçesinde oturan Çoban, yayınlanan 'Papatyadan Prenses' isimli kitabı için bir alış veriş merkezinde imza günü düzenledi.
Kanser tedavisi ve yaşadıklarını anlatmak için ‘Papatyadan Prenses' isimli kitabını yazan Dumlupınar Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Kevser Çoban, “Kanser hastalığı nedeni ile ‘Papatyadan Prenses’ adlı kitabımı yazdım. Kanseri yenim, hastalığımı atlattım çok şükür. Ben çok okuyan birisiydim kitaplara özel bir sevgim vardı. Biliyorsunuz ki yazı insanları her zaman en güzel yere çeken yoldur. Bende kendi hikayemi başlarına anlatmak ve ulaştırmak için bir yoldu” dedi.
"Saçlarımı kaydedince, kitap yazmaya karar verdim" 9 Kasım 2015 tarihinde saçlarını kaybettikten sonra kitap yazmaya karar verdiğini dile getirenden bahseden Çoban “Benim için zorlu bir süreçti. 9 Kasım 2015’de saçlarımı kaybettiğimde çok etkilendim. Zaten ‘Papatyadan Prensesin’ için karar verdiğim günde 9 Kasım'dır. Daha sonra ben bunu yazmalıyım ve atlatamayan yada atlatmak isteyen kanser hastalarına bunu ulaştırmalıyım diye düşündüm” diye konuştu.
Kanser hastalığını tamamen yendiğini anlatan Çoban, “Bana Karaciğer kanseri konulduğunda hemen kitap yazmaya başlamadım. Kitaba bir yıl sonra tedavi ile başladım. Zaten o bir yıl çok zorlu geçmişti benim için, biraz bekledim. Bir yıl sonra ise tedavi ile birlikte kendimi iyi hissetmek için küçük yazılar yazmaya başladım. Daha sonrada bunları bir kitap haline getirdim ve başka kanser hastalara umut olması için. Diğer kanser hastalarına yada diğer şifa bekleyenlere şunları söylemek isterim. Asla ümitlerinden hayallerinden vazgeçmesinler. İstedikleri her ne varsa hayal etsinler dua etsinler” ifadelerini kullandı.
20 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı