Kanser Hastası Kadınlar Tığ Örgüsü İle Moral Buluyor

-Kanser hastası kadınlar kursta örgü örmelerinden görüntü
Kanser Tedavisi Mesleki Eğitim El Sanatları Kanserle Mücadele Aile Ekonomisi 

--Kanser hastası kadınların tığ örgüsü işlemeleri ile ortaya çıkardıkları ürünlerden görüntü
--Belediye Başkanı İle röportaj
--Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı ile röportaj
--Kursa katılan kanser hastası kadınlar ile röportaj

( ERZİNCAN )- Kanser Hastası Kadınlar El Sanatları İle Kanserle Mücadeleyi Daha Güçlü Ve Umutlu Sürdürüyor ERZİNCAN

- Erzincan'da kanser hastası kadınlar el sanatları ile moral buluyor. Erzincan Belediyesi hizmet binasında kanser tedavisi gören hasta kadınlara yönelik olarak tığ örgüsü kursu veriliyor. Erzincan Belediyesi, İŞKUR Erzincan İl Müdürlüğü ve Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği işbirliği ile açılan kursa katılan kanser hastası kadınlar el sanatları ile ilgilenerek kanserle mücadeleyi daha güçlü ve umutlu sürdürüyor. Kanser hastası ve kanser hastası yakını 25 kadın, haftanın 5 günü kursa gelip 5'er saat uzman eğitmenler eşliğinde tığ işi çanta, şal, cüzdan gibi ürünler yapıyor. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada; Belediyemizin meslek edindirme kursları kapsamında, bin 500 kadına çeşitli alanlarda mesleki eğitim verildi.
Bu çerçevede kanser hastalarına yönelik de kurslar açtık. Son zamanlarda özellikle çağın hastalığı olan kanserle mücadelede halen ciddi manada sıkıntılar yaşanıyor. Bu hastalarımızın rehabilite edilmesi, topluma kazandırılması, sosyalleştirilmesi açısından Erzincan Yeni Hayat kanserle Mücadele Derneği ile görüştük. Görüşmelerimizde bu hastalarımızın evlerinden uzaklaştırılıp toplumla haşır neşir olması için bu kursumuzu düzenledik. Hastalarımız kurs sayesinde hem aile ekonomisine katkıda bulunuyor hem de sosyalleşip toplumdan kopmuyor. Onların yüzlerinin gülmesi bizi mutlu etti. Kanser hastalarının vücudunda ilaçlı tedavi nedeniyle bir hayli güç kaybı oluyor. Biz de hastaların fiziksel özelliklerini dikkate alarak onlar için el işleri ve el sanatları üzerinde kurs açtık. Bundan sonra da bu tip hastalarımız üzerinde yoğunlaşarak onlara daha çok hizmet vermenin yollarını arayacağız" dedi.
Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Hülya Akpunar ise konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Bu kursta kanser hastası kadınların mutlu olduğunu görmek bizi de çok mutlu etti. Kursumuzun amacı kanser hastalarının, yakınlarının ve gönüllü olarak derneğimizde çalışan tüm bireylerimizin moral ve motivasyonunu sağlamak. Hastalar böyle bir etkinliğe katılarak kendilerini daha iyi hissedecek. Herkesi bu kurslara bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Kurs sayesinde morallerinin yükseldiğini, üretken olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan kanser hastası kadınlar ise kursa geldikten sonra kendilerini daha iyi hissettiklerini, kurs sayesinde hayata daha güzel baktıklarını söylediler. (FG-AT)
25 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı