Kan bağışında rekor hedefi - GAZİANTEP



: - Vali Ali Yerlikaya'nın kan vermesi - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun kan vermesi - Genel planlarGAZİANTEP (AA) - Gaziantep 'te geçen yıl bir günde 2 bin 500 ünite kan toplayan Şahinbey Belediyesi, bu yıl bu rekorunu geçmeyi hedefliyor.Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türk Kızılay'ı iş birliğince hazırladıkları kan bağışı kampanyası, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başladı.
Açılan standa gelen vatandaşlar, kendilerine dağıtılan formları doldurduktan sonra bağışta bulundu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kan bağışı kampanyasına destek olduklarını ancak bunun en büyük yükünü Şahinbey Belediyesinin aldığını belirtti.
Kan bağışının ulusal bir görev olduğunu dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:"Kan bağışı hem kendi sağlığımız için önemli hem de bir hayatı kurtarıyoruz. Bir hayatın yaşama tutunmasına katkı sağlıyoruz. Daha önce 2 bin 500 rakamına ulaşarak, Türkiye rekoru kırmıştık. İnşallah bugün o rakamı daha da ileriye götürürüz. Başta kan bağışı bulunan vatandaşlarımız üzerine emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da geleneksel olarak sürdürdükleri kampanyaya ilginin sevindirici olduğunu belirterek, "Ramazan öncesi kan bağışı az oluyor, öncesinde bağışın yapılması güzel bir şey. Burada verilecek kanlar, bölgemizin ihtiyacını karşılayacak." dedi.

Rekor Allah Kan Bağışı 

7 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı