Kaliforniya'dan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e dua

- Silikon Vadisi Diyanet Merkezi camisinden genel detay - Mehmetçiklere edilen duadan detaylar - Cuma namazının kılınması - Mahmut Karaçuban ile röportaj - Silikon Vadisi Diyanet Merkezi başkanı Süleyman Özyurt ile röportaj - ABD'nin Kaliforniya eyaleti Burlingame kentinde yaşayan Türk vatandaşları ve müslümanlar, Cuma namazında, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için dua ettiBURLINGAME (AA) ABD'nin Kaliforniya eyaleti Burlingame kentinde yaşayan Türk vatandaşları ve müslümanlar Cuma namazında, Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için duada bulundu.Kentte bulunan Silikon Vadisi Diyanet Merkezi camisinde gönüllü imam olarak görev yapan Mahmut Karaçuban tarafından Türkçe ve İngilizce okunan Cuma hutbesinde vatan topraklarına, İslam dinine ve bayrağa sahip çıkmanın önemlerini vurguladı.Karaçuban, Türklerin yanısıra müslüman topluluklarında katılım gösterdiği hutbe ve Mehmetçik için yapılan duayla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Afrin'de vatanı için mücadele eden Mehmetçik'e Kaliforniya'dan kardeşlik duygularını iletmek amacıyla böyle bir dua program düzenlediklerini belirten Karaçuban, ''Kahraman ordumuza, memleketimize ve İslam alemine birlik ve beraberlik içinde olmalarını, kardeşçe yaşamalarını ve memleketimizi korumanın, kollamanın ne kadar mühim olduğunu açıklayan bir hutbe okuduk." dedi.
Ülke savunmasının ulvi bir görev olduğunu vurgulayan Karaçuban, "Allah ordumuza ve milletimize zeval vermesin, ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde korumayı hepimize nasip etsin.'' ifadesini kullandı. - "Gönlümüz, düşüncelerimiz ve dualarımız hep anavatanla"Silikon Vadisi Diyanet Merkezi Başkanı Süleyman Özyurt ise ''Çok uzaklardayız ama yakından takip ediyoruz. Gönlümüz, düşüncelerimiz ve dualarımız hep anavatanla. Ülkeler kendi güvenliğini savunmak için bu tür operasyonlarda bulunur. Türkiye'de en tabii bu hakkını kullanıyor." şeklinde konuştu.
Amerika'nın Suriye'de uyguladığı politikaların yanlışlığına işaret eden Özyurt, "Marxist Leninist ilkeler üzerine kurulmuş bir terör örgütü ile yaklaşık 70 yıldır kominizim ile mücadele eden bir Amerika'nın nasıl yan yana geldiği konusunda ABD halkı aydınlatılmamış ve bilmiyor. Bunun açıklaması da yapılmamış. Maalesef öyle bir durum ile karşı karşıyayız.'' dedi.
Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe başarı dileklerini ve dualarını gönderdiklerini belirten Özyurt, ''Allah askerlerimizi muzaffer eylesin ve milletimize birlik beraberlik versin.'' şeklinde konuştu.
- Silikon Vadisi'nden Afrin'e dua gönderiliyorAfrin operasyonu başladıktan sonra Silikon Vadisi Diyanet Merkezinde sabah namazında toplanan Türk vatandaşları ve müslümanlar imam Mahmut Karaçuban'ın Fetih suresini okumasının ardından askerlerimize dua ediyor.Yaklaşık iki senedir faaliyet gösteren Silikon Vadisi Diyanet Merkezi, bölgede yaşayan Türk ve müslümanların bir araya geldikleri ve ibadetleri yaptıkları önemli buluşma adresi.Her hafta Cuma namazı sonrası yemekte verilen merkezde, bugün (27 Ocak Cumartesi) ise ailelere ''Amerika'da nesil yetiştirirken değerlerin korunabilmesi ve karşılaşılan zorluklar'' konulu program düzenlenecek.
Sabah Namazı Müslüman Topluluklar Müslümanlar Müslüman Terör Örgütü 

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı