Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nde çarıklar yoğun ilgi görüyor

Harp Tarihi Müzesi'nden genel ve detaylar
Şehit Ziyaretçiler Çarıklar Şahit Kervan 

-Çarıklardan genel ve detaylar
-Vatandaşların ziyaretlerinden detaylar
-Çarıkların olduğu bölümden detaylar
-Müze yetkilisi Bilal Yetim'in konuşması

( KARS -ÖZEL)- Türk askerlerinin eksi 40 derece soğukta giydiği çarıklar ziyaretçilerine duygu seli yaşatıyor KARS

- Osmanlı Rus Savaşı’nda Sarıkamış’ta eksi 40 derece soğukta Türk askerlerinin giydiği çarıklar Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nde sergileniyor. 2 Aralık 1914 tarihinde başlayan ve 90 bin kahraman Osmanlı askerinin donarak ve hastalanarak hayatını kaybettiği Sarıkamış Harekatı’nda askerlerin ayaklarında bulunan çarıklar, ışıklandırılarak şehitlerin sonsuza kadar anılması için bir görüntü oluşturulmuş. Çarıkların olduğu bölümü ziyaret edenler ise gözyaşlarına boğuyor. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nde ‘çarıklar’ın olduğu bölümde duygu seli yaşandığını ifade eden müze görevlisi Bilal Yetim, “İki taraflı aynalar ile askerlerin sonsuzluğa yürüyüşü sembolize edilmiş, o his buradaki ziyaretçilerde uyandırılmaya çalışıldı” dedi.
Yetim, “Burada özellikle orta yaşlı ziyaretçilerimiz bu ortamdan çok etkileniyorlar. Öyleki bu ortamdan etkilenip ağlayan ziyaretçilere şahit olduk. Ziyaretçilerimizin hepsi etkilenerek çıkıyor. Etkilenmeden çıkan ziyaretçi neredeyse az denecek kadar azdır” diye konuştu.
Her gün yüzlerce misafirine kapılarını açan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’in girişinde bulunan ‘çarıklar’ kar görüntüsü verilmiş beyaz kum üzerine dizilmiş, iki tarafı aynalarla çevrili bölümde sonsuzluğa giden bir ışık kervanı görülüyor. Işıkların bulunduğu yerde askerlerin o dönem kullandıkları çarıklar yer alıyor. Ses efektleriyle desteklenen bölümde o dönem askerlerin yaşadığı zorluklar gözler önüne seriliyor.
9 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı