Kafkas arısına destek - ARDAHAN

- Vali Mehmet Emin Bilmez'in konuşması - Genç çiftçilere kovan tesliminin yapılması - Genç çiftçinin konuşması Ardahan 'da Kafkas arısına destek - Genç Çiftçi Projesi kapsamında 25 çiftçiye 40'ar arılı kovan verildiARDAHAN (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında 25 çiftçiye 40'ar arılı kovan ve malzeme desteği sunuldu.Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, genç çiftçilere arılı kovanları ve arıcılıkta kullanacakları malzemeleri teslim edildi.Programda konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, bölgenin temel geçim kaynağının, hayvancılık, arıcılık ve turizm olduğunu söyledi.

Arıcılıkta kazancın istenilen seviye ulaşması için çalıştıklarını dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:"Allah sadece bu bölgeye has Kafkas arısını ve çiçeği bizlere bahşetmiştir. Bunun değerini bilip, bunu ekonomiye kazandırmamız lazım. Ardahan 'da artık bal paketlemede yapılıyor. Bu arıcılar için önemli bir talepti. Türkiye'de tek tescilli bal, bizim balımızdır. Bu nedenle el ele verip bu markamızı geliştirmek ve muhafaza etmek gerek. Artık aile işletmelerinden modern işletmelere geçilmesi gerekiyor."Devletin tarıma büyük destek sunduğunu anlatan Bilmez, sadece Ardahan 'a son bir yılda 61 milyon lira hibe desteğin verildiğini ifade etti.
Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Ağtürk de proje ile ilgili teknik bilgi vererek, söz konusu desteğin 2016'dan bu yana devam ettiğini söyledi.

Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan Hanaklı arıcı Güler Işık ise çok mutlu olduğunu belirterek, "İlk defa böyle bir projede yer aldım. Çok mutluyum. İnşallah hayırlı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kazancı Tarım Allah Hayvancılık Hayvan 

13 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı