Kadınların yapamayacağı iş yok dedi erkek kuaförü oldu

Erkek Kuaförü Nurcan Leblebicier ile röp.
Ebic Çalışan Kadın Kız Çocuğu Irak 

-Leblebicier'in erkek müşterilerinden birini tıraş etmesinden detaylar
-Leblebicier'in müşterisinin saçlarını yıkamasından detaylar
-Genel detaylar

( ESKİŞEHİR -ÖZEL-HD)- Nurcan Leblebicier: "Bütün bayanlar erkek kuaförü açabilir ve bu mesleği yapabilirler" ESKİŞEHİR

- Eskişehir’de evli ve bir çocuk annesi Nurcan Leblebicier, eşine ender rastlanan ve çoğunlukla erkeklerin yaptığı işlerden biri olan erkek kuaförlüğünü yaparak, kadınların her meslekte çalışabileceğini bir kez daha gösterdi. Ağırlıklı olarak erkeklerin yaptığı çoğu meslek grubunda çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. Evli ve bir kız çocuğu annesi Nurcan Leblebicier de yaklaşık bir yıldır erkek mesleği olarak bilinen erkek kuaförlüğü yapıyor. Alışılagelmişin dışında bir işte çalışan Leblebicier yaptığı işle adeta ezber bozuyor. Ellerine ustura ve makası alan erkek kuaförü, müşterilerin sakallarını ve saçlarını yıkayıp tıraş ediyor. Tıraş olmaya gelen erkek müşteriler, Leblebicier’i görünce yaşadıkları kısa süreli şaşkınlık sonrası da kendilerini becerikli ellere bırakıyorlar. Konuyla ilgili Leblebicier, bayanların yapamayacağı hiçbir işin olmadığını söyledi.

Leblebicier, "Bir anda karar verdim. Bayanların yapamayacağı iş yoktur. Bunu ispat etmek istiyorum ve ispat ettiğime inanıyorum. Biz bayanların yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Erkek kuaförü de olabilir, kasapta olabilir her şey olabiliriz. Bayan kuaförünü her bayan açabiliyor. Erkek kuaförünü değişiklik olsun diye ben açmaya karar verdim. Biz bayanlar her zaman daha zor insanlarız erkeklere bakarak. Erkekler daha problemsiz. O yüzden erkek kuaförlüğünü tercih ettik" diye konuştu.
"Görünce inanamayanlar oluyor" Son olarak ileride bir şube daha açmak istediğini aktaran Leblebicier şu ifadeleri kullandı; "İnanamayan da oluyor, tebrik edende oluyor. Müşterilerimiz de, esnaf arkadaşlarımız da bizden çok memnun. Sorabilirsiniz müşterilerimize memnuniyetlerini. 2018 ilk senemiz. Daha ileri ki yıllarda şube olarak açmayı düşünüyoruz. İşletmecilik olarak uzun yıllardır işlemecilik yapıyorum ama bu sektörde bir sene oldu. Bütün bayan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Erkek kuaförü açabilirler ve bu mesleği yapabilirler."
1 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı