Kadınların ramazan telaşı - MUŞ

- Kadınların halı yıkaması - Kadınların tandırda ekmek pişirmesi - Aycan Güler ile röportaj - Deriya Çoban ile röportaj - Tandırda ekmek pişirilmesi Muş 'ta kadınların ramazan telaşıMUŞ (AA) - Muş 'un Korkut ilçesinde kadınlar, imece usulü tandırda ekmek pişirerek, ramazan için hazırlık yapıyor.İlçeye bağlı Alazlı köyünde sabah saatlerinde bir araya gelen kadınlar, hazırladıkları tandırda ramazanda tüketmek üzere imece usulü ekmek pişiriyor.İftar ve sahur için hazırlık yapan kadınlar, bir taraftan da ev işleriyle uğraşıyor.Kadınlardan Aycan Güler, köylerde genellikle tandır ekmeği tüketildiğini ve bu nedenle ramazan öncesi bir araya gelerek ekmek pişirdiklerini söyledi.

Tandır ekmeğinin fazla tüketildiğini belirten Güler, "Her seferinde yaptığımız bir hamurdan yaklaşık 70 ekmek çıkarıyoruz. Ramazan için bir taraftan temizlik yapıp bir taraftan tandırda ekmek pişiriyoruz." dedi.
Deriya Çoban da ramazan ayında komşularıyla birlikte ekmek pişirdiklerini dile getirerek, "Ramazanda komşular olarak birbirimize yardım ediyoruz. Bugün bir evin ekmeğini pişiriyoruz. Yarın da benim ekmeğimi pişireceğiz. Çünkü ramazanda ekmek pişirmek çok zor." ifadesini kullandı.
Ramazan Ayı Sahur Tandır Ekmeği 

5 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı