Kadınlardan 'Demir dövülerek, insan eğitilerek şekillendirilir' mesajı

Kadınların birlikte sıcak demir dövmeleri
Dövme Farkındalık Sanayi Sitesi 

-Kadınlar adına Fatma Esin Tuna, açıklamaları
-Demir ustası Murat Gürses, röp
-Demirden yapılan kalp önünde açıklamalarda bulunan demirci ustası

( TOKAT ) Kadınlardan "Demir dövülerek, insan eğitilerek şekillendirilir" mesajı TOKAT

- Tokat'ta sanayi sitesinde demir döven kadınlar, "Demir dövülerek, insan eğitilerek şekillendirilir" mesajı verdi. Tokat'ta Gönüllü Turizm Elçisi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de farkındalık oluşturmak için sanayi sitesinde sıcak demir dövdü. Ellerinde çekiçlerle demir döven kadınlar, "Demir dövülerek, insan eğitilerek şekillendirilir" mesajı verdi. Grup adına açıklama yapan Fatma Esin Tuna, demirin tavında dövüldüğünü ve şekil aldığını ve topluma ve insana şekil verenlerin kadınlar olduğunu ifade ederek, "Bugün demir dövdük. Demir tavında dövülür, demir bile şekil alır. İnsanlarda şekil alır. Dolayısıyla topluma ve insanlara şekli veren kadınlardır dedik. O yüzden toplumun iyi bir şekilde yetiştirilmesinde bizlere de büyük bir görev düşüyor. Aynı zamanda da erkeklerin kadınların sadece ev işleri yapan olarak da görmek istemiyoruz. Hayat müşterektir. Kadınlar iki işi birden yürütemez diye bir şey yok. Kadınlar üç işi de birlikte yürütebilir. Burada mesajımız demir bile şekil alır. İnsanı şekillendirmek daha kolaydır. Erkekleri şekillendirecek olanda kadınlardır." dedi.
Mermer sektöründe iş yeri sahibi Nalan Balcı ise kadınların her işin üstesinden gelebileceğini belirterek, "Bugün burada bunun mesajını vermeye çalıştık. Sağolsun ustalarımız da bizi desteklediler bugün. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz." diye konuştu.
"Kadın dövmektense gelsin demir dövsünler" Demir ustası Murat Gürses ise kadınların istedikten sonra başaramayacakları iş olmadığını söyledi.

Kadına şiddet olaylarına karşı olduğunu ifade eden Gürses, "Kadın dövmektense gelsin demir dövsün erkekler. Gelsinler tüm güçlerini burada harcasınlar" diye konuştu.
Demirden kalp Demirden kalp yaparak üzerine "Karıcım Dünya Kadınlar günün kutlu olsun" yazan Gürses, çektiği fotoğrafı eşine telefonla mesaj atarak gönderdiğini ifade ederek, "Demirci olduğum için farklı bir düşünce aklıma geldi, demirden kalp yaptım." ifadelerini kullandı.
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı