Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini meraklılarına sundu

El işlerinden görüntü
Alışveriş El Emeği Göz Nuru Aile Ekonomisi Sosyal Hayat Alışveriş Merkezi 

-Kadınlardan görüntü
-Röportajlar
-Stantlardan görüntü
-detay görüntüler

( İSTANBUL -HD)- Kadınlar, el emeği ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor İSTANBUL

- Ataşehirli kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı Kadın Eli Çadırı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Kadınların ilgi gösterdiği etkinlikle çok sayıda kadın hem ürettikleri ürünlerle hünerlerini sergiliyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. “Dünyayı Değiştiren Emektir” sloganıyla Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa çalışması sonucu Kadın Eli Çadırı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen açılışa, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Kent Konseyi temsilcileri ve ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergileyen çok sayıda kadın katıldı.
Çadırda, Ataşehirli kadınların, büyük emeklerle ürettikleri takı, çanta, atkı, şapka, oyuncak, resim gibi onlarca ürün kurulan stantlarda sergilenmeye başladı.
Birbirinden güzel ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşlar da ilgi gösterdi. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Çerkez de Kadın Eli Çadırı’nın açılışında kadınları yalnız bırakmadı. Çerkez, stantları gezerek kadınların el emeği ürünleri incelerken bol kazançlar diledi. Ataşehir’de yaşayan çok sayıda kadın bu gibi etkinliklerde ürünlerle hem hünerleri sergiliyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Birçok kadının ürettiği ürünlerden oluşan çadırlar ilçenin birçok noktasında kurularak ürünler vatandaşların beğenisine sunuluyor. “Gerçekten yapılan şeyler çok dikkat çekici” Kadınların yaptıkları ürünlerle hem marifetlerini sergilediklerini hem de aile ekonomilerine katkı sağladıklarını dile getiren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, “Her kesime hitap ediyoruz. Amacımız buradaki kadınları sosyal hayata katmak, meslek edindirmek hem ekonomik hem kültürel anlamda fayda sağlamak. Zaman zaman eğitim veriyoruz, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapıyoruz. Gerçekten yapılan şeyler çok dikkat çekici emek vererek yapılan şeyler. Emeklerinin karşılığını alacaklarını ve diğer hanımefendilere de örnek olacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Çok keyif aldım manevi yönden de çok doyurucu” El işi ürünler yapmaktan çok keyif aldığını ifade eden Nilgün Çakır, “Ben emekli bankacıyım boş duramadığım için bunlara başladım. Çok keyif aldım manevi yönden de çok doyurucu. Çok iyi arkadaşlıklar edindik. 3 senedir yapıyorum çeşitli kurslara gittim orada öğrendim” dedi.
“Bunları yaparken zevk alıyorum” Uzun süredir el işi ürünler yaptığını ve yaptıklarını satarak aile ekonomisine de katkı sağladığını dile getiren Aynur Yücel, “Belediyemiz bu imkanı verdiği için teşekkür ederiz. Emekli memurum bunları yaparken zevk alıyorum, evime katkı sağlamış oluyorum. İnsanlar ucuza alsın istiyorum” diye konuştu.

9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı