Kadına şiddete halaylı protesto

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, korkunç bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın öldürülmesini dans ederek protesto etmiş Nazlıaka'ya toplumun her kesiminden tepki gelmişti. Aylin Nazlıaka'nınkine benzer bir davranış da Akdeniz Üniversitesinde eğitim gören kız öğrencilerden geldi.
Dünya Kadınlar Günü Kadınlar Günü Aylin Nazlıaka 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özgecan Aslan 


Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) eğitim gören kız öğrenciler, son günlerde artan kadına şiddetini protesto etti.

Olbia Çarşısı önünde toplanan yaklaşık 100 kız öğrenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Grup, daha sonra ellerinde 'Sustukça Öldürülüyoruz, Yaşamak İçin, İsyandayız' yazılı pankart ve beyaz çarşaf üzerine kendi el izlerinin bulunduğu 'Yaşasın 8 Mart' yazılı yazılarla Yakut Çarşısı'na yürüdü.

Akdeniz Üniversiteli Kadınlar isimli grup, önce Türkçe sonra Kürtçe olarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından kız öğrenciler oturarak şarkılar söyledi.

Şarkıların ardından daire yapan grup halaylar çekti. Zaman zaman üniversite içerisine bulunan öğrenciler de alkışlarla gruba destek verdi

Protesto ve yürüyüş esnasında üniversite içerisinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kız öğrencilerin eylemi olaysız şekilde sona erdi.
Aylin Nazlıaka Hakkında
Aylin Nazlıaka, 3 Aralık 1968'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Kenan, annesinin adı Göksel'dir. T.E.D. Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına Koç Holding’de başladı. 24 yaşındayken Türkiye’nin insan kaynakları alanında faaliyet gösteren ilk şirketlerinden biri olan HRM Danışmanlık'ı kurdu. 2001'de "Yılın İş Kadını", 2002'de "ODTÜ Takdir Ödülü", 2008'de "Yılın Genç İş Kadını", 2012'de "...
devamı
6 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı