Kadın üreticilerin kadınlar gününden haberleri yok

Demirol'un koyunlarını dışarı salma görüntüsü
Başbakan Kadınlar Günü Cumhurbaşkanı Hayvan 

-Demirol'un yem doldurma görüntüsü
-Demirol'dan detay görüntüler
-Demirol'un açıklamaları

( ERZİNCAN ) ERZİNCAN

- Erzincan’da küçükbaş hayvan üreticiliği yapan kadınlar, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olduğundan haberlerinin olmadığını söylediler. Erzincan’da küçükbaş hayvan üreticiliği yapan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğundan haberlerinin olmadığını belirterek, gece gündüz demeden koyunlarla uğraştıkları için özel günlerinin olmadığını ifade ettiler. Küçükbaş hayvan üreticisi kadın Asiye Demirol, geçim derdinde olduklarını, çocuklarının okuması için eşi ile birlikte gece gündüz çalıştıklarını belirterek, özel günlere ayıracak vakitlerinin olmadığı dile getirdi. Asiye Demirol açıklamasında; “Kadınlar Günü olduğundan haberimiz yok. Ne kadınlar günümüz var nede özel bir günümüz var. Biz maldan, koyundan zaman bulamıyoruz ki özel günüm de olsun. Geçim derdindeyiz. Çocuklarımız okuyor biz de iki kişi eşimle birlikte koyun peşindeyiz. Sabahımız akşamımız hiç belli değil her zaman koyunların içerisindeyiz” dedi.
“Onlar orada savaşta biz burada özel bir gün beklemiyoruz” Sınır ötesinde savaşan askerler varken özel gün veya çiçekler beklemediklerini ifade eden Asiye Demirol, askerler için sadece dua beklediklerini söyledi.

Demirol; “Sınır ötesinde savaşımız var, askerlerimiz savaşta. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Onların duacısıyız. Onlar orada savaşta biz burada özel bir gün beklemiyoruz, çiçek gül beklemiyoruz. Allah’a şükür biz onlara güveniyoruz, rabbim onları korusun. Onlar orada savaşırken biz burada özel bir gün düşünemiyoruz. Askerlerimizi buradan selamlıyorum, Allah’a emanet olsunlar. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Biz her zaman duacıyız onlara rabbim onlara yardım etsin. Elimizden gelse biz de onlara katılacağız ama işte elimizden bir şey gelmiyor. Askerlerimize selamlarımı iletiyorum. Hepsi de ana baba kuzusu. Bizim de kardeşlerimiz, çocuklarımız askerde onları çok seviyoruz. Vatanımızı koruyorlar. Askerlerimiz önce Allah’a sonra da başlarımızda ki cumhurbaşkanımıza başbakanımıza emanet olsunlar. Eğer askerimizin ihtiyacı varsa biz bu koyunlarımızı hepsini onlara göndermeye hazırız, her zaman da onların yanındayız” diye konuştu.

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı