Kadıköy'deki otoparkın İspark'a devri - İSTANBUL

- Otopark kabini ve tabelasının kaldırılması - İBB Zabıta ekiplerinin Kadıköy Belediyesi yetkilileri ile tartışmaları - Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun açıklaması - İspark kabini ve tabelasının otopark girişine yerleştirilmesi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen otoparkı tahliye ederek işletmesini İspark'a devrettiİSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen otoparkı tahliye ederek işletmesini İspark'a devretti.Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, Çevik Kuvvet ve Kadıköy ilçe emniyet polisleriyle Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerindeki Kadıköy Belediyesi'nin işlettiği Hasanpaşa Otoparkı'na geldi. Zabıta ekipleri, otoparkın girişinde bulunun "Kadıköy Belediyesi Otoparkı" tabelasıyla ödeme gişelerini kaldırıldı.Çevik Kuvvet ve TOMA'ların geniş güvenlik önlemi aldığı otoparkta gazetecilere açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İBB yetkililerinin 100'e yakın zabıtayla otoparka geldiğini ifade ederek, "Burası bir kamu alanı. Kadıköy Belediyesi kullanıyor burayı. Kadıköy Belediyesinin ihtiyacı olan bir alan, bunu hiç bir şekilde veremeyiz." dedi.
Memleketin bunca sorunu varken kamu kurumlarının birbiriyle "dalaşmasını" doğru bulmadığını söyleyen Nuhoğlu, şunları kaydetti:"Konuşarak her türlü sorun çözülebilir. İBB sanırım şu anda ekiplerini geri çekecek. Mahkeme kararındaki şey tam olarak bu değil. Sonuçta burası yıllardan beri bizim kullandığımız bir yer, bununla ilgili mahkeme kararı da olsa yöntem buraya sabah 06.30'da gelerek olmamalı, biz işgalci değiliz. Biz vatandaşa hizmet yapan bir kurumuz. Buraya Kadıköy'ün ihtiyacı var, yanı başında evlendirme dairesi var, bizim araçlarımız burada duruyor, vatandaşlar burayı kullanıyorlar. Bu yöntemle kamu kurumları birbirleriyle ilişki kuramazlar ki Kadıköy Belediyesi buradaysa onun kullanması gereken bir alan. İşi gücü bıraktılar buraya mı kaldı iş? Onlara da ait olsa bize de ait olsa ikimiz de kamuyuz. Ayrı ayrı yerlere hizmet etmiyoruz, vatandaşa hizmet ediyoruz."Kadıköy Belediye Başkanı ve otoparka gelen İBB yetkilileri arasındaki görüşmelerden bir sonuç alınamayınca polis otopark içinde ve dışında Çevik Kuvvet ekipleriyle güvenlik önlemi aldı. Herhangi bir müdahalenin olmadığı gerginlik sonrası, Nuhoğlu bir açıklama daha yaparak İBB'nin elinde mahkeme kararı olduğunu ancak tebligat yapmadıklarını söyleyerek, "Bizi bir telefonla aramadılar, bize tebligat yapmadılar, bizle görüşmediler. Bir tane sorumlu yok burada, büyükşehirden bir tane memur var." dedi.
Açıklamanın ardından Nuhoğlu otoparktan ayrılırken, Kadıköy Belediyesine ait araçlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince çekildi. Otoparkın girişine İspark tabelası asıldı. - İBB mahkeme kararını uyguluyor İstanbul Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada otoparkın mülkiyetinin tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olmasına ve mahkeme kararı bulunmasına rağmen Kadıköy Belediyesinin alanı boşaltmadığı kaydedildi.Açıklamada UKOME kararı ile bahse konu olan alanın İspark'a otopark olarak teslim edilmesi için 2014 tarihinde karar alındığı, Kadıköy Belediyesinin bu karar üzerine işlemin iptali için dava açtığı belirtilen açıklamada, Kadıköy Belediyesinin Bölge İdare Mahkemesine başvurusunun reddedilmesi ardından kararın Kadıköy Belediyesine tebliğ edildiği bildirildi.
Alanın tahliyesi ve işletmeye açılması için Zabıta Müdürlüğüne yazı gönderildiği, Kadıköy Belediyesinin ise mahkeme kararına rağmen otoparkı boşaltmamak için direnmesi sebebiyle emniyet güçleri ve İBB Zabıta ekiplerinin olaya müdahil olduğu kaydedilen açıklamada, İspark'a devredilen otoparkın daha uygun şartlarda ve ücretle halkın hizmetine sunulacağı ifade edildi.
Mülkiye Güvenlik Önlemi Mahkeme Kararı Yazılı Açıklama Zabıta 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı