Kaçak şahısları İstanbul diye Van’a bıraktılar

Askerler tarafından yiyecek dağıtılması
Jandarma Kaçak Akalan İnsan Tacirleri Jandarma Komutanlığı 

-Çocuklardan görüntü
-Hastanede sağlık kontrolü yapılan çocuklar
-Afganlı Mohammed Alam Özbek ile röportaj

( VAN )- Bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu kaçak şahısları jandarma ekipleri misafir etti- Afganlı Mohammed Alam Özbek:- “Şahıslar, adam başı 800 ile 1000 dolar arası para alarak bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler” VAN

- İnsan kaçakçıları kişi başı 800 ile 1000 dolar aldığı Afganistanlı ve Pakistanlı 61 kaçak şahsı İstanbul diye Van’ın Muradiye ilçesinde bıraktılar. Muradiye Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gece saat 02.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, ilçedeki Korsot Kalesi yakınlarındaki inşaat halinde bulunan binanın içerisinde bir grup şahsın olduğunu tespit etti. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, şahısların yasadışı yollarla Türkiye’ye giren Afganistan ve Pakistanlı oldukları tespit edildi. Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 61 kaçak şahıs, inşaat halindeki binadan alınarak jandarma komutanlığına götürüldü. Burada bir süre misafir edilerek yemek ikramı yapılan kaçak şahıslar, daha sonra Muradiye Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. “Bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler” Afganlı Mohammed Alam Özbek; Afganlı, İranlı ve Türkiyeli şahısların kendilerinde adam başı 800 ile 1000 dolar arası para aldığını belirterek, “Bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler. Ancak bizi bilmediğimiz bir yere, yani buraya gece bırakarak kaçtılar. Sağ olsun bizi Türk askerleri buldu ve kurtardı. Türk askeri bize yardımcı oldu, Allah razı olsun Türk askerlerinden” dedi.
800 ile 1000 dolar karşılığında kaçak şahısları Türkiye’ye getiren insan tacirlerinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. (MSA-Y)
19 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı