- Kaçak göçmenlerin Türkiye Hayalleri Suya Düştü - KKTC’de Yakalanan Kaçak Göçmenlere 3 Gün Hapis Cezası

Video zanlılar mahkemeye çıkarılma görüntüsü

( LEFKOŞA ) - Kaçak göçmenlerin Türkiye hayalleri suya düştü- KKTC’de yakalanan kaçak göçmenlere 3 gün hapis cezası LEFKOŞA
Kaçak Göçmen Kaçak Bild Akalan Hapis Cezası 


- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tatlısu beldesi açıklarında tespit edilen 13 Bangladeşli göçmen ve tekne kaptanı E.K., Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tatlısu beldesinin 11 deniz mili sahili açıklarında Travila isimli teknede 13 Bangladeş uyruklu göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler tarafından tespit edilerek tekne kaptanı E.K. (E-53) ile birlikte gözaltına alındı. Polisin yaptığı araştırmada, kaptan E.K.’nin, Travila isimli tekne ile 15 Nisan tarihinde, yasal izinleri olmadan kaçak olarak Türkiye’den gelerek KKTC karasularına izinsiz olarak giriş yaptığı tespit ettiği bildirildi.
Polis araştırmasında, teknenin kaptanı E.K’nin 13 Bangladeş uyruklu göçmeni Türkiye’ye 2000 Euro para karşılığında yasa dışı yollardan götürmek için anlaştığı ve göçmenleri tekneye alıp aynı şekilde izinsiz KKTC’den ayrıldıklarının tespit edildiği belirtildi. Kaptan ve kaçak göçmenlerin Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından suçüstü yakalandığı belirtildi. KKTC'den, Türkiye'ye Travila isimli tekne ile kaçak çıkış yapan gemi kaptanı ile 13 Bangladeşli kaçak göçmenin Girne Kaza Mahkemesine çıkartılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri verildi.
Polisin olayla ilgili olarak çok geniş yönlü soruşturması devam ettiği belirtildi.
17 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı