Japonya, Azerbaycan ile ilişkilerini geliştirecek - BAKÜ

- Görüşmeden detaylar - Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono'nun açıklaması - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un açıklaması - Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüşen Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono: - "Japonya, Azerbaycan vatandaşlarına sadeleştirilmiş vize uygulaması başlatılması yönünde karar aldı. Karşılıklı yatırım anlaşması konusunda resmi müzakerelere başlama kararı aldık"BAKÜ (AA) - Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü.Azerbaycan Dışişleri Bakanlığındaki görüşme sonrası Kono ve Memmedyarov ortak basın toplantısı düzenledi.
Kono, Japonya olarak Azerbaycan'ı, Avrupa ve Asya'yı birleştiren önemli jeopolitik bölgede yerleşen, uluslararası enerji güvenliğiyle bölgenin gelişiminde önemli rol oynayan bir ortak olarak gördüklerini söyledi.

Azerbaycan ve Japonya ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu vurgulayan Kono, "İlişkilerimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Genç diplomat ve hukukçuların karşılıklı değişimi konusunda iş birliği yapmayı planlıyoruz. Japonya, Azerbaycan vatandaşlarına sadeleştirilmiş vize uygulaması başlatılması yönünde karar aldı. Memmedyarov ve ben karşılıklı yatırım anlaşması konusunda resmi müzakerelere başlama kararı aldık." dedi.
Memmedyarov ise Japonya'nın bugüne kadar Azerbaycan ekonomisine yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yaptığını, Azerbaycan'da 30 Japon şirketinin faaliyet gösterdiğini bildirdi.Mevkidaşıyla Japon sermayesinin artırılması konusunu müzakere ettiklerini belirten Memmedyarov, Japonların altyapı ve enerji alanlarına ilgi gösterdiğini kaydetti.
Memmedyarov, Japonya ile Azerbaycan arasında doğrudan uçak seferlerinin başlatılması konusunu da müzakere ettiklerini ifade ederek, karşılıklı turist ziyaretlerinin arttığını vurguladı.
Uçak Seferleri Basın Toplantısı Uluslararası 7 Milyar Dolar Enerji Güvenliği 

5 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı