'Japon kültür rüzgarı estirmek istiyoruz' - ANKARA

"Japon kültür rüzgarı estirmek istiyoruz" - ANKARA - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile röportaj - Detaylar"Japon kültür rüzgarı estirmek istiyoruz" - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima: - "Baharın yaklaştığı bu aylarda biz de Türkiye'ye Japonya'dan kültür rüzgarları estirmek istiyoruz"ANKARA (AA) - BEHLÜL ÇETİNKAYA - Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Japonya Festivali" kapsamında ülke kültürü ve sanatı Türk sanatseverlerle buluşacak.Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, geleneksel hale gelen etkinliğin bu yılki programı hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Japonya Festivali'nin "Japon Filmleri Festivali" ve "Japon Gençlik Festivali" adı altında alt bilişenlerinin olduğunu belirten Miyajima, çeşitli film, kültür, sanat ve spor etkinliklerinin bulunduğu programın farklı zamanları kapsayarak tüm yıl boyunca devam ettiğini söyledi.

Kültürel etkinliklerin amacının coğrafi olarak birbirine uzak iki ülke Türkiye ile Japonya'nın arasında yakınlık kurmak olduğunu dile getiren Miyajima, Türkleri ve Japonları "Yürekleri kaynaşan ve tek yürek olarak atan insanlar" olarak tanımladı.Festival kapsamında dünyaca ünlü keman sanatçısı Midori Goto'nun konserinin ardından Japon Filmleri Festivali'nin de galasını yaptıklarını söyleyen Miyajima, "Bu festivali bu yıl 14. defa düzenliyoruz. Türkiye'nin genç bir nüfusu olduğunu bildiğimiz için bu yıl festivalde gençlere yönelik 7 film göstereceğiz. Festivalimizin ana teması ise 'Hayaller, Gençlik ve Sevgi'." diye konuştuFilm festivalinin sadece Ankara 'da düzenleneceğini ifade eden Miyajima, gelecek dönemlerde İstanbul'da da etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, "Japonya'da ilkbahar gelmeden önce Haruchiban isimli ılık bir rüzgar eser. Baharın yaklaştığı bu aylarda biz de Türkiye'ye Japonya'dan kültür rüzgarları estirmek istiyoruz." dedi.
- Ankara 'da kostüm yarışması düzenlenecekBüyükelçi Miyajima, gelecek dönemde Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek etkinliklere ilişkin bilgiler de verdi.Ertuğrul 1890 filminin Japonca afişini de hazırlayan kaligrafi sanatçısı Sisyu'nun 16 - 19 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara 'daki etkinliklere katılacağını söyleyen Miyajima, "Sisyu, bu seneki festival broşürümüz için de bir tasarım yaptı. Bu kaligrafide 'Sonsuzluk' yazıyor. Türkler ve Japonların dostluk ilişkisi sonsuzdur ya da ülkelerimizin geleceğini üstlenen gençlerimizin olanakları sonsuzdur anlamına geliyor." diye konuştu.
Miyajima, Japon geleneksel çalgısı "şamisen" sanatçısı Hidejiro Honjo'nun da aynı tarihlerde İstanbul ve Ankara 'da konser vereceğini belirterek, "Bu çalgı Türklerin bağlamasına benzeyen bazen hüzünlü bazen de duygusal sesler çıkaran bir çalgıdır." ifadesini kullandı.Japon Büyükelçi, 18 Mart'ta yapılacak 3. Japon Gençlik Festivali'nde ise kaligrafi, origami ve Japon satrancı shogi gibi etkinliklerin yanında animasyon ve manga karakterlerinin kılığına girenler ile kostüm yarışması düzenleneceğini anlattı.
Origami Bağlama Muhabir Festival Animasyon 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı