Japon çizgi sanatına merak saran kardeşlerin hedefi çizgi film yapmak - TEKİRDAĞ

- Kız kardeşlerin çiziminden genel ve detay görüntüler - RöportajlarTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ 'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ayşegül ve 10 yaşındaki İlayda Şeker kardeşler, merak saldıkları Japon çizim sanatında önce çizgi roman "manga" ardından da çizgi film "anime" yapmak istiyor.Japon çizim sanatına izledikleri bir televizyon programında merak salan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Şeker ile 125. Yıl Ortaokulu öğrencisi İlayda Şeker, kendi tasarlayıp çizdikleri karakterleri kurgulayarak roman haline getiriyor.Romanlarının ilkini büyük ölçüde tamamlayan Şeker kardeşler, büyük emekle hazırladıkları çizimlerinin baskısının yapılmasını arzu ediyor. Şeker kardeşlerin bir diğer hedefi de çizimlerini "anime" olarak adlandırılan çizgi filme dönüştürmek. - "Yaz tatilinde birinci kitabımızı bitirdik"Ayşegül Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon programında izleyip merak saldıkları Japon çizim sanatı ile ilgili araştırma yaptıklarını söyledi.

Manga ve anime ile Türkiye'de çok fazla ilgilenen olmadığını vurgulayan Ayşegül Şeker, kendilerini geliştirmek için sürekli internet üzerinden arama yaptıklarını, buldukları çizim videolarını defalarca izlediklerini belirtti.
Daha önceden de çizime meraklı olduklarını vurgulayan Şeker, "Aslında daha öncesinde çizgi roman yazıyordum fakat anime değildi. Ondan sonra kardeşimle beraber anime çizmeye karar verdik ve bunun çizin sürecini araştırdık. Kardeşimin yazma kabiliyeti benden daha iyi olduğu için çizimlerimin kurgusunu kardeşime bıraktım." dedi.
Derslerden arta kalan zamanların büyük bölümünü çizim yapmakla geçirdiklerini anlatan Ayşegül Şeker, "İlk komedi tarzı olsun istedik ve çizdik. Yaz tatilinde birinci kitabımızı bitirdik. Şu an ikinciyi tamamlamak üzereyiz. Amacımız bu alanda bir çizgi roman serisi oluşturmak. Bir yandan çiziyoruz diğer yandan araştırmalarımıza, kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Benim işim ağırlıklı olarak çizim. Kardeşim, çizimlere göre bir hikaye belirliyor." diye konuştu.
- "Manga ve animenin ününü Türkiye'de yaymak istiyoruz"İlayda Şeker de ablasıyla birlikte çok fazla bilinmeyen bir alanda uğraş verdiklerini bildirdi.Kendisinin kurgu ve yazım, ablasının da çizim yeteneğini birleştirerek ortaya güzel bir eser çıkarmaya karar verdiklerini aktaran İlayda Şeker, "Ablamla beraber bu işi televizyonda gördükten sonra etkilendik ve benzerlerini araştırdık. Bunun benzerinden bir sürü anime gördük. Bu animelerin mangalarını keşfettik. Ablamın çizim, benim de hikaye yeteneğim var. Çizimleri ablam yapıyor konularını ise ben yazıyorum. Böyle bir paylaşım yaptık aramızda." değerlendirmesinde bulundu.10 yaşındaki İlayda, Türkiye'de manga ve animeyi bilen çok çok az kişi bulunduğuna işaret ederek, "Manga ve animenin ününü Türkiye'de yaymak istiyoruz. İnsanların teknolojiyi gereksiz ve yanlış kullanmasından dolayı mangamızın konusunu bunun üzerine kurduk. Yeni çalışmamız da bu şekilde devam edecek." ifadelerini kullandı.İki kardeşin babası Eyüp Şeker ise kızlarının bu yeteneklerini geliştirmek için elinden geleni yapacağını ve Milli Eğitim yetkililerinden de destek istediğini ifade etti.
Bir baba olarak kızlarının alışılmışın dışında bir alana ilgi duymalarından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Eyüp Şeker, "Elimizden geldiğince kızlarımızı destekliyoruz. Türkiye'de çok yapılmayan ve bilinmeyen bir alana merak salmaları çok güzel. Umarım bu uğraşlarında çok başarılı olurlar." dedi.

Televizyon Teknoloji Çizgi Film Televizyon Programı Kabiliyet 

4 Kasım 2018 Pazar günü yayınlandı