İzmitli anne, Hakkari’de şehit düşen anne ve bebeği için şiir yazdı

Yasemin Güney Albayrak ve ailesinden görüntü
Sosyal Medya Televizyon Ürdün Terör Örgütü Teröristler 

-Yasemin Güney Albayrak ile röportaj
-Gökhan Albayrak ile röportaj
-Yasemin GüneyAlbayrak'ın şiir yazma anları
-Anne ve bebeğin fotoğrafı

( KOCAELİ -ÖZEL)- Yaşanan olay karşısında çok üzülen 2 çocuk annesi, yazdığı şiirle PKK terörüne tepki gösterdi- Şehit anne ve bebeğine şiir yazan Yasemin Albayrak:- "Tam anlamıyla vahşet, hepimizin kaldıracak gücü kalmadı” KOCAELİ

- Hakkari'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi anne ve bebeğine duygu dolu bir şiir yazan İzmitli 2 çocuk annesi Yasemin Güney Albayrak, terör örgütüne lanet okudu. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Yasemin Güney Albayrak, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşine ziyarete gittiği sırada dönüş yolunda PKK'lı teröristlerin yola önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için duygu dolu bir şiir kaleme aldı. Şiirinde anne ve bebeğin şehit olması karşısında duyduğu üzüntüyü satırlara döken Albayrak, acılı baba Jandarma Astsubay Serkan Karakaya sabırlar diledi. Albayrak, şiirinde tepki gösterdiği terör örgütüne lanet okudu. “Yazarken gözyaşlarımı tutamadım” Üzücü haberi sosyal medyadan öğrendiğinde yaşadığı üzüntü sonrası yazdığı şiiri kaleme aldığını söyleyen 33 yaşındaki ev hanımı Yasemin Güney Albayrak, “Ben ilk olarak sosyal medyada gördüm haberi. Çok etkilendim, çok üzüldüm. Ben zaten şiir yazan birisiyim. O acılı babanın hislerini anlamaya çalıştım ve yazmak istedim. Bunları yazdım, yazarken de tabi gözyaşlarımı tutamadım. Çok duygulandım. Herkes gibi bende çok etkilendim bu olaydan. Böylelikle o babanın duygularını kaleme almak istedim” dedi.
“Tam anlamıyla vahşet, hepimizin kaldıracak gücü kalmadı” Terör örgütü PKK’ya tepkisini de dile getiren Albayrak, “Yani olmaması gereken şeyler tabi ki. Küçücük bir evlat. Terörün hiçbir türlüsü hoş görülemez. Biz de kınıyoruz, yaşanmamasını diliyoruz artık. Bunla ilgili devletimizin daha fazla şeyler yapmasını istiyoruz. Acısını dindirmesi gerekiyor artık yapılan şeylerin. Ne söylenebilir ki, gerçekten tam anlamıyla vahşet yani bu hepimizin kaldıracak gücü kalmadı toplum olarak. Belli ki bir infial yaratılmak isteniyor toplumumuz bu konuda bilinçli ama artık insanları çok hassas yerlerinden vurmaya başladılar. Dilerim inşallah iyi şeyler olur. Bundan sonra kimsenin canı yanmaz. Devletimizde gerekeni yapacaktır zaten” diye konuştu.
“PKK’yı kınamaktan öte PKK’yı lanetliyoruz” Eşinin yazdığı şiiri çok beğendiğini ifade eden Gökhan Albayrak ise, “Terörün bu ülkede bitmesi için bütün ülke olarak yani 80 milyon olarak tek yumruk olmamız gerekiyor. Baktığımız zaman gelinen noktada televizyonda da gördük. Bazı siyasetçiler maalesef PKK terör örgütü diyemeyip kınadılar bunu ve ondan da biz halk olarak insan olarak bu durumu kınıyoruz, onları da kınıyoruz. PKK’yı kınamaktan öte PKK’yı lanetliyoruz. Ama içimizdeki sevicileri de maalesef kınıyoruz. Herkesin çoluk çocuğu var. Yani onun için tek yürek olmamız gerekiyor ki bu beladan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Terör olaylarında idamın gelmesi gerekiyor, şart. Çünkü bunun önünü başka türlü alamayız. Yakalıyoruz, cezaevine atıyoruz, besliyoruz. Yarın, bir gün çıkıyor tekrar benim canımı alıyor. Buna tamamen kökten çözüm, idam” şeklinde konuştu.
Şehit anne ve bebeğine yazılan şiir: Öldürdünüz evladımı, eşimi, Kor ettiniz, yaktınız ciğerlerimi... Hiç uğruna yok ettiniz, böyle nicelerini, Onlar melek oldu, siz düşünün halinizi. Canlarımla çok günler görecektik daha Kıydınız onlara doymadım daha Size cehennem olsun her iki dünya İnşallah nasip olur, ipinizi çekmek bana Vatanımı korumaktı yaptığım tek şey Sizin mi sandınız dünyada her şey! 11 aylık bebekti istemedi sizden bir şey Gencecik bir anaydı o, yapmadı size bir şey Her akşam özlemle koşardım onlara Şimdi akşam olsun istemiyorum daha Yüreğim kor oldu, geçmez bu yara Başınıza yıkılsın sizin o lanet dava Bu vatan "birdir" anlamadınız Al bayrağı tanımayıp, savaş açtınız Onca şehit kanını hiçe saydınız Utanmadan adınıda dava taktınız… Bu cennet vatan, yetmedi mi sana Hem evlada kıydınız, hem de anaya O rezil yüzünüz nasıl bakıyor semaya Asın artık bunları takat kalmadı daha… Şimdi nasıl geçer söyleyin bu acı Eşime mi yanayım, evladıma mı..? Ne yana baksam farklı bir anı Ben yandım ne olur yanmasın başkaları…
5 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlandı