İzmit’ten çaldıkları kamyoneti çekerek İstanbul’a kadar böyle götürdüler

Şahısların kamyoneti çekme anları
Uyuşturucu Akalan Hırsız Polis Ekipleri Oto Hırsızlık 

-emniyetten çıkarılmaları

( KOCAELİ )- Şahısların çaldıkları kamyoneti çekme anları kameralara yansıdı KOCAELİ

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinden çaldıkları kamyoneti çalıştıramayınca kendi panelvan minibüslerine bağlayarak İstanbul’a kadar çekerek götüren şahıslar kıskıvrak yakalandı. Şahısların çaldıkları kamyoneti çekme anları kameralara yansıdı. Olay 7 Ocak 2018 günü İzmit Yenidoğan Mahallesi Bilgi Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre müşteki H.Y. sabah uyandığı zaman 41 LH 848 plakalı kamyonetinin evinin önünde olmadığını fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekiplerinin güvenlik kameralarını incelemesi sonucu şahısların olay yerine geldiği panelvan minibüsün plakası tespit edildi. 2 şüphelinin evin önünde düz kontak yöntemi ile çalıştıramadıkları aracı, olay yerine geldikleri kendi minibüslerine bağlayarak götürdükleri, bir süre sonra ise minibüsleri bozulunca çalıştırdıkları kamyonete minibüslerini bağlayarak ilerledikleri belirlendi. Hırsızların kamyoneti çekerek götürme anları ise güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olayın ardından inceleme başlatan Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, önce panelvan minibüsün ruhsat sahibine ulaşıldı. Minibüsün ruhsat sahibi ise aracı daha önce A.C. (50) isimli şahsa sattığını fakat satış devri yapmadığını söyledi.

Yapılan incelemeler sonunda şüpheli A.C. İzmit Yenidoğan Mahallesi’ndeki evinde yakalandı. Yakalanan şüpheli A.C., aracı A.D.(33) isimli şahısla birlikte çaldığını söyledi.

Polis ekiplerinin operasyonu sonucu A.D. de İstanbul Ataşehir’de yakalandı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar Kocaeli Adliye’sine sevk edildi. Polis ekipleri ise çalınan kamyoneti bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan şüphelilerden A.C.’nin oto hırsızlık ve yerel güvenliği tehlikeye atma suçlarından 2 adet kaydı, A.D.’nin ise uyuşturucu, yaralama ve oto hırsızlık suçundan kaydı ve resmi evrakta sahtecilik suçundan aranması olduğu öğrenildi.
13 Mart 2018 Salı günü yayınlandı