İzmir Menderes’te örnek şezlong operasyonu... Sahilde vatandaşa parayla satılan tüm şezlonglar kaldırıldı

Başkan ile röportaj
Belediye Başkanı Twitter Ülfet Zabıta Muhalefet 

-Sahildeki vatandaşlar ile röportaj
-Drone ile sahilden görüntü
-Zabıtanın sahilde kontrol etmesi görüntü

( İZMİR -HD)- Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu:- “Sahillerin halkın kullanımına açık olması gerekiyor. Birilerinin halkın olan bu sahiller üzerinden rant elde etmemesi gerekiyor”- “İşletmelerden tepkiler oluyor ancak 10 tane adam için 250 bin tane vatandaşımızın mutluluğunu göz ardı edemeyiz”- Vatandaşlar:- “Sahili şezlonglardan kullanamıyorduk. Her geldiğimzde 500-600 lira şezlong parası veriyoruz. Bu da bir külfet oluyordu sahiller şezlonglardan temizlendi” İZMİR

- İzmir’in tatil beldelerinin yer aldığı Menderes ilçesindeki plajlarda, para karşılığında kiralanan tüm şezlongları kaldırıldı. Menderes Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçenin 43 kilometrelik sahil şeridindeki tüm şezlonglar kaldırılarak, vatandaşların plajlarda gönüllerince yararlanmasının önü açıldı. Sahillerin halkın olduğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı AK Parti'li Bülent Soylu, "Sahillerin halkın kullanımına açık olması gerekiyor. Birilerinin halkın olan bu sahiller üzerinden rant elde etmemesi gerekiyor. Daha önce bununla ilgili buradaki işletmelere belli kurallar koyduk. Şezlonglarının kenarda durmasını ve arzu edenin kiralaması gerektiğini söylemiştik. Ama ne yazık ki vatandaşımıza bu saygıyı göstermediler. Bu saygı gösterilmediği zaman da bizim nerde durmamız gerekiyor. Bizim vatandaşımızın yanında durmamız gerekiyor. Dolayısıyla 43 kilometrelik sahil şeridimizde şezlong satışını tamamen durdurduk ve yasakladık. Şu anda artık Menderes’in Özdere, Gümüldür, Ahmetbeyli sahillerinde şezlong satmak, vatandaşı zorla şezlonga oturtmak, havlusu serip denize girmek isteyen aileleri zorla şezlonglara mahkum etmeye kalkanlara bu uygulama ile son verdik” dedi.
Sahil şeridindeki belediyelere seslendi Yaptıkları uygulamanın bütün Türkiye’deki sahillerde sisteme geçmesi gerektiğini belirten Başkan Soylu, “Bugün Çeşme’de, Urla’da, Foça’da, Dikili’de, Bodrum’da, Kuşadasın’da her yerde halkın olan mekanların aynı Menderes’te yapıldığı gibi halka teslim edilmesi gerekiyor. Ben sahil şeridinde yer alan bütün belediyelerimzie, belediye başkanlarımıza bunu tavsiye ediyorum. Halkın mutluluğunu gördükleri zaman, ne kadar doğru bir uygulama yaptıklarının farkına varacaklar”ifadelerini kullandı. “İşletmelerden tepkiler geliyor” İşletmelerden aldıkları bu karara karşı tepkiler de olduğunu ifade eden Bülent Soylu, “Bu işi yapan işletmelerden tepkiler oluyor. Sonuçta Menderes’te 90 bin vatandaşımız yaşıyor ve turizm bölgesi olduğu için yaz aylarında bu rakam 250 binlere çıkıyor. Dolayısıyla 10 tane adam için 250 bin tane vatandaşımızın mutluluğunu göz ardı edemeyiz. Gelen tepkileri de her şekilde göğüslemesini biliriz. Sonuçta işletmeler de bizim vatandaşımız, onlara da farklı kapılar açarak eğer bir zarar söz konusu oluyorsa telafi etme yollarını arayacağız. Yani onları da kaldırıp bir kenara attığımız yok. Onlar da bizim insanımız, onlar da vatandaşımız. Ama burada önemli olan çoğunluğun mutluluğu. Dolaysıyla işletmelerimiz de bu konuya bugün itibariyle anlayış gösteriyorlar” diye konuştu.
Muhalefet partililerden de tebrikler yağıyor Aldıkları karar sonrası Türkiye’nin birçok ilinden tebrik telefonlarıyla birlikte muhalefet partili vatandaşlardan bile teşekkür alan Başkan Bülent Soylu, şunları söyledi: “Kilorakçı Tankut isimli bir twitter kullanıcısı şunları yazmış; ‘Ne yalan söyleyeyim şaşırttınız beni. Genel olarak önyargım vardı size siyasi tarafınıza da bağlı olarak. Bu iyi niyetli tavrınızdan ötürü partinizi gözetmeksizin, ailemle birlikte seçim dömnmidne adres değişikliği yapıp oyumuzu sizin lehinize kullanarak size yaptıklarımızı telafi etmek istiyoruz. Sonrasında da sizi ziyaret edip teşekkür etmek istiyoruz.’ Bunu atan CHP’li bir vatandaşımız. Buna benzer çok fazla mesaj var. Vatandaşlarımız memnun bu uygulamamızdan. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Biz herkesin belediye başkanıyız. Hiçbir şekilde ayrım yapmadan CHP’li olsun, MHP’li olsun, AK Partili olsun, İyi Partili olsun hangi partiye gönül verimiş olursa olsun onlardan bize gelen taleplerin tamamını hiçbir ayrım yapmadan yerine getiriyoruz. Hepsinin mutluluğunu sağlamak, kucaklamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” Vatandaşlar sahile akın etti Alınan kararla birlikte vatandaşlar sahillere akın etti. Şezlongların kaldırılmasıyla birlikte denizi kullanabildiklerini ifade eden vatandaşlar ise şunları söyledi: “Belediye iyi bir hizmet getirdi. Halk da memnun biz de memnunuz çocuklar da memnun. Bu deniz herkesin hakkı. Her geldiğimzde 500-600 lira şezlong parası veriyoruz. Bu da bir külfet oluyor. Menderes Belediyesine bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Sahiller şezlonglardan temizlendi.Şu anda rahat ve huzurlu bir ortamda tatilimizi yapıyoruz. Çok teşekkür ederiz.”
12 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlandı