İzmir Expo 2020 için sunum yaptı

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel, bilimsel buluşması ve kentsel değişim projesi olarak kabul edilen EXPO 2020'ye ev sahipliğine hazırlanan İzmir, bugün Paris'te üçüncü sunumunu yapıyor.
Sağlık Bakanlığı Aziz Kocaoğlu Ertuğrul Günay Belediye Başkanı Koçak 


İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sunum öncesinde İHA'ya yaptığı açıklamada, EXPO 2020 için umutlu olduklarını dile getirerek, ' Başarmak istiyoruz ' dedi.

Kocaoğlu, ' Bugün üçüncü sunumumuzu yapıyoruz. İki sunumumuz daha var. Başta Kültür Bakanımız olmak üzere Valimiz, biz, bütün heyet burada. Hep beraber İzmir'in kazanması için, Ege'nin ve Türkiye'nin kazanması için uğraşıyoruz. Bu bir devlet projesi. Devlet Bakanımız destekliyor, Başbakanımız destekliyor, bütün bakanlarımız destekliyor. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, Ege bölgesinin tüm kentleri destekliyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz bütün ekiplerimizle birlikte. Umuyorum bu çabalarımız boşa gitmez ' dedi.

Başkan Kocaoğlu ayrıca, ' 2015 yılı tecrübemiz var. Biliyorsunuz 2015 için de adaydık. O tecrübenin ışığında yolumuza devam ediyoruz. Başarmak istiyoruz ' şeklinde konuştu.

İzmir'in tanıtım sunumu, Uluslararası Sergiler Bürosu'nda (BIE) gerçekleştiriliyor. Sunum heyetinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, İzmir Valisi, EXPO İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ö.Faruk Koçak, EXPO İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, BIE Türkiye Baş Delegesi, Büyükelçi N.Murat Ersavcı bulunuyor.

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı