İtfaiye Haftası etkinlikleri - KİLİS

- İtfaiye araç ve gereçlerin tanıtılması - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın açıklamaları - Çocuklara şeker dağıtılmasıİtfaiye HaftasıKİLİS (AA) - Kilis 'te İtfaiye Haftası törenle kutlandı.İtfaiye Haftası nedeniyle kentteki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hasan Kara, itfaiyenin gelişmesinin günümüz koşullarında şart olduğunu söyledi.

Kara, dün sadece ev ve arazi yangınlarına müdahale eden itfaiyenin bugün cephane yangınlarına, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları sırasında da bir çok yangına müdahale eden bir kurum haline geldiğini ifade ederek, "Gerçekten itfaiyemiz bu coğrafya da bir numara haline geldi. Ev, arazi ve her türlü yangınlara müdahale ederek başarıyla söndürüyoruz. Kilis itfaiyesi gerçekten çok başarılı bir hale geldi. Bu yüzden emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.
- 7/24 hazırlarİtfaiye ekiplerinin her türlü olumsuzluğa karşı hamle yapabilecek kapasitede olduğunu aktaran Başkan Kara, "Rabbim kaza bela vermesin, sıkıntı vermesin ama olduğu takdir de biz 24 saat hazırız. Vatandaşlarımız rahat olsun itfaiye ekibimiz 24 saat yurt içinde ve sınır ötesinde biz göreve hazırız." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılarla İtfaiye Müdürlüğü stantlarını gezerek uygulamalı olarak test eden Kara ve beraberindekiler, etkinliğe gelen öğrencilere de çikolata dağıttı.

Cephane Sınır Ötesi Öğrenciler Yangına Müdahale 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı