İtalya 8 Mart Kadınlar Günü'nü grev ve gösterilerle kutladı

Gösterilerden görüntüler
Psikolojik Şiddet Protesto Psikoloji Kadın Cinayetleri Kadına Şiddet 

-Röpler

( MİLANO ) MİLANO

- İtalya'da, Dünya Kadınlar Günü çeşitli kentlerde yoğun katılımla kutlandı. Kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri ve cinsiyetler arası eşitsizlik protesto edildi. Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için ülke genelinde genel greve gidildi. Kadın cinayetlerine atfen Non Una Di Meno (Bir Kadın Daha Eksik Olmasın) isimli hareketinin öncülük ettiği grev ve yürüyüşler kapsamında Milano'da biri sabah biri de akşam saatlerinde olmak üzere iki gösteri düzenlendi.
Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde kadına şiddete dikkat çekmek için pembe renk kullanıldı. Gösterilerde cinsler arası eşitsizlik ve kadın cinayetleri slogan ve pankartlarla protesto edildi. Sendikalar Birliği (USB) ve çeşitli işçi federasyonlarının ilan ettiği 24 saatlik grev nedeniyle ülke genelinde ulaşım, sağlık ve eğitim hizmetlerinde zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Gösterilere katılan işletmeci Valeria isimli bir kadın İtalya'nın kadınların eşitliği konusunda çok geri kaldığını belirtti ve "Ülkemizde sadece fiziksel değil psikolojik şiddet de çok yaygın. Çok şey konuşuluyor ama somut adım atılmıyor" dedi.
Eğitimci olan Miriam isimli bir kadın ise "İtalya'da hala kadın ve erkek eşitliğinden bahsetmek zor. Bunu aşmanın yolunu kadın-erkek ayrımı yapmadan verilecek ve insanların özgür bireyler olabilmesine olanak sağlayacak bir eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Yani daha çok yolumuz var" diye konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen seremonide ise Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da "Kadınlar Cumhuriyetimizin mimarlarıdır. Kadınların nefretin ve kinin hedefi olmasının önlenmesi ve engellenmesi için her türlü çabayı göstermemiz gerekiyor" mesajını verdi.
9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı