'İstikrarlı Bosna Hersek, Sırbistan'ın da çıkarıdır' - SARAYBOSNA

"İstikrarlı Bosna Hersek , Sırbistan'ın da çıkarıdır" - SARAYBOSNA - Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin'in karşılanmasından detaylar - Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin'in Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes ile görüşmesinden detaylar - Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes'in açıklamaları - Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin'in açıklamaları - Bosna Hersek 'i ziyaret eden Sırbistan Savunma Bakanı Vulin: - "İstikrarlı, güçlü ve başarılı Bosna Hersek , Sırbistan'ın da çıkarıdır. Kalkınan ve içinde yaşayan halkların mutlu olduğu Bosna Hersek bizim için son derece önemli"SARAYBOSNA (AA) - Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, "İstikrarlı, güçlü ve başarılı bir Bosna Hersek , Sırbistan'ın da çıkarıdır. Kalkınan ve içinde yaşayan halkların mutlu olduğu Bosna Hersek bizim için son derece önemli." dedi.
Vulin, Bosna Hersek 'in başkenti Saraybosna'daki resmi temasları kapsamında, mevkidaşı Marina Pendes ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri yetkilileriyle görüştü.Sırp bakan, mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülkenin bölgedeki doğal afetler, sığınmacı krizi ve dünyayı tehdit eden diğer küresel tehlikelere karşı ortak hareket edebileceğini belirterek, görüşmede savunma alanında yapılabilecek projeleri de ele aldıklarını aktardı.Sırbistan'ın barış yanlısı bir politika izlediğini ve bölgenin kilit ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Vulin, "İstikrarlı, güçlü ve başarılı Bosna Hersek , Sırbistan'ın da çıkarıdır. Kalkınan ve içinde yaşayan halkların mutlu olduğu Bosna Hersek bizim için son derece önemli." ifadelerini kullandı.Vulin, Bosna Hersek 'in NATO üyeliği hedefini de değerlendirerek, "Sırbistan, NATO'ya üyelik konusunda askeri tarafsızlık ilkesini sürdürecek. Ancak bu ilke, bize diğer ülkelerin dış politikalarına karışma hakkı vermez. Her ülke kendi vatandaşlarının çıkarını düşünmeli. NATO üyeliği noktasında Bosna Hersek de kurucu halklarının (Boşnak, Hırvat ve Sırp) ve ülkeyi oluşturan iki entitenin uzlaşması halinde, Dayton Barış Antlaşması'na uygun şekilde karar almalıdır. Tarafların uzlaştığı her karar, bizim için kabul edilebilir." diye konuştu.
Bosna Hersek Savunma Bakanı Pendes de bakanlığın 2017 planlarının neredeyse tamamının hayata geçirildiğini kaydederek, gelecek yıl doğal afetlerle mücadele konusuna daha fazla önem vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Sırbistan ile Bosna Hersek 'in Balkanlar'da barış ve istikrarı desteklediğine dikkati çeken Pendes, Sırp mevkidaşının Saraybosna'ya ziyaretinin iki ülke ve iki bakanlık arasındaki başarılı iş birliğinin önemli göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.
Tarafsızlık Sığınmacı Basın Toplantısı Dış Politika Doğal Afet 

14 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı