İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı - KARS

- Salondan ve katılımcılardan detaylar - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması - Sarıkamış Harekatının öğrenciler tarafından canlandırılmasıİstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı - Kars , Ağrı, Tunceli ve Erzurum'da anma programları düzenlendi - Tunceli'deki programda, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere bilen ve güzel okuma yarışmasının birincisi Şentürk, başarısını Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli asker babasına armağan ettiERZURUM (AA) - İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 97. yılı dolayısıyla, Kars , Ağrı, Tunceli ve Erzurum'da törenler düzenlendi.
Kars 'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Hasan Harakani Anadolu Lisesi ile Haydar Aliyev Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi ve edebi yönü hakkında bilgi verdiği programda, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, İstiklal Marşı ve şiirler okudu.Programda, Yalınkaya İlkokulu öğrencisi Yağmur Poskurlu'nun okudu İstiklal Marşı sırasında Sarıkamış Harekatı tiyatro gösterisi sunuldu. Duygu dolu anların yaşandığı salonda bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olmadı. Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan mehteran takımının gösterisiyle süren programda öğrenciler, seslendirdikleri marşları Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere armağan etti.Program, Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın dereceye giren öğrencilere ödül vermesiyle sona erdi.
Saygı Duruşu Öğretmen Konferans Öğrenciler Mehteran Takımı 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı