İşte Kadın Hükümlüler

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'i ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, daha sonra ceza infaz kurumunda tutuklu bulunan kadın hükümlülerle bir araya geldi.
Cumhuriyet Başsavcı Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Tıp Başsavcılığı 


Bir dizi programda bulunmak için gelen Bakan Sadullah Ergün ve Bakan Fatma Şahin, Asri Mezarlık içindeki Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiler. Buradaki programın ardından Gaziantep Adliye Sarayı'na gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'i ziyaret eden Bakan Ergin, Bakan Şahin ve beraberindeki heyet Başsavcı Peker'den çeşitli konularda bilgi aldılar. Başsavcı Peker'in sunumunun ardından bakanlar ve heyet E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan kadın hükümlüler ile bir araya geldiler. Kadın tutukluların sorunlarını dinleyen Bakan Şahin ve Bakan Ergin, hükümlülere çeşitli hediyeler takdim ettiler. Buradaki ziyaretin ardından ise Bakan Şahin ve Bakan Ergin kendileri için hazırlanan folklor gösterisini izlediler.

Ceza infaz kurumu çıkışında gazetecilerin 28 Şubat süreci ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, ' Bunlara yönelik gereken şeyler söylendi. Tekrar tekrar aynı şeylere girmek istemiyorum. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu bir soruşturma var. Bu soruşturmanın gerekleri yapılıyor. Adımları atılıyor. Bu noktada bir suç algısı varsa, bu suça dönük soruşturmanın yapılması Anayasa'nın emredici hükmü, ceza usul yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın. Savcılarımız savcılıklarını yapsınlar. Biz yalnız Türkiye'nin yakın tarihinde yaşamış olduğu sorunların Türkiye'nin gündeminden birer birer çıkması için gayret ediyoruz. Bu da o yönde atılmış bir adımdır. Yine yakın gelecek Türkiye'de sürdürülebilir. Kesintiye uğramayan güçlü bir demokrasi alt yapısını inşa etmesi sürecinden geçiyoruz. İnşallah dünya üzerinde güçlü demokrasisi olan ülkeler arasında Türkiye'yi en kısa süre içinde hep birlikte göreceğiz ' dedi.

Bakan Ergin ve Bakan Şahin konuşma sonrasında adliye yanında bulunan taksi durağını da ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında taksiciler tarafından iyi bir şekilde ağırlanan bakanlar kendilerine ikram edilen çayları içtiler. Taksiciler bakanlardan kendilerine destek verilmesini istediler.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı