İşte Ak Parti'nin yeni Başkanlık modeli

Habertürk ekranlarında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Davutoğlu, yeni başkanlık modeliyle ilgili ayrıntıları ilk defa açıkladı.
Türkiye Habertürk 


Başbakan Davutoğlu: 'Mademki başkanlığa doğru bir evrilme gereklidir, bizim seçim beyannamesinde de bu husus olacak.' dedi.

SEÇİM BEYANNEMESİNDE YER ALACAK

Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için önem taşır. Türkiye'deki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır. Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak.

Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka hesap vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz.Benim görevim şu an hakkıyla başbakanlık yapmaktır. Seçim sathına çıktığımızda başkanlık sistemini anlatmamız mümkün olur. Bu haftadan itibaren nasıl bir şey istediğimizi ortaya koyacağız.
27 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı