İstanbul Valisi Vasip Şahin, muhtarlar ile bir araya geldi

valinin açıklama
Psikolojik Destek Alışveriş Psikoloji Toplantı Sosyal Yardım 

-toplantıdan detay
-katılımcılardan detay
-genel detaylar

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- İstanbul'un Avrupa yakasındaki muhtarlar ile bir araya gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yürütmede icraatın içinde olanlar olarak, adalet noktasında görevimizi tam yaparsak mahkemelere çok az görev düşer. Onun için her birimiz adaletin, hakkın hukukun yerli yerine konulması bakımından ayrı ayrı görevdeyiz" dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Avrupa Yakası 2. Grup Muhtarlar Buluşması'na katıldı.
İstanbul'da görev yapan kamu ve kurum yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vasip Şahin, muhtarlara önemli tavsiyelerde bulundu. Muhtarlara teşekkür eden Vali Şahin, "Çok ciddi bir yük yükleniyorsunuz bulunduğunuz mahallelerde. Onların sorunlarını tek başınıza, çok da geniş olmayan belki yetkilerinizle ve kıt kanaat imkanlarınızla o insanlara hizmet etmeye çalışıyorsunuz. En azından hizmet götürülmesi için kurumlarla arada bir bağ oluşturmaya çalışıyorsunuz. Onun için sizin yaptığınız iş hem daha zor hem de çok kutsal bir görev" şeklinde konuştu.
Kamu yöneticileriyle muhtarlar arasındaki diyaloğun da önemli olduğunu ifade eden Şahin, "Biz de kamu hizmetlerinde sizlerin talebine öncelik vererek destek vermeye çalışıyoruz. Bu desteği daha da artırmamız lazım. Özellikle fakir, mağdur ve muhtaç insanlarımıza ulaşma noktasında sizlerden çok güç alıyoruz ama bu gücümüz biraz daha fazlalaşmak zorunda. Ulaştığımız insanlar kadar belki ulaşamadığımız, derdine çare olduğumuz insan kadar belki derdine çare olamadığımız insanlar var. Her bir ulaşamadığımız ve derdine çare olamadığımız insan sizlerin ve bizlerin omuzlarında bir yük, bir vebal olarak duruyor. O insanlar kendi çaresizliği ile ve kendi muhtaçlığıyla yalnız ve baş başa kaldıklarına içlerinden yapacakları bir ah inanın sizi ve bizi mahvedebilir. Bu nedenle özellikle bizim sosyal yardımlaşma vakıflarımızda doğrudan ve ciddi bir bilgi alışverişinde ve iletişimde bulunun. Sizler mahallenizi en iyi tanıyan insanlarsınız. Orada kim fakirdir, kim değildir kim ihtiyaçtadır; bu ihtiyaç kavramı yalnızca maddi anlamda değil aynı zamanda onların yalnızlığı, psikolojik destek, komşuluk gibi diğer sosyal ihtiyaçları da olabilir. Bu konuda da sizlerden gelen bilgiler öncelikle değerlendirilecektir" diye konuştu.
Muhtarlardan ihtiyacı olmadığı halde 'ihtiyacım var' diyenlerin de bildirilmesini isteyen Şahin, "Bazen bu tür insanlara da rastlanabiliyor. Biz, hak edene hakkını vermek durumundayız. Bir insan ödülü hak ediyorsa ona ödül vermektir adalet. Adaleti de birlikte sağlayacağız. Adaletin sağlandığı yerler icra yerleridir. Yani, yürütmedir. Sizler, bizler gibi hizmet eden kurumlardır. Adaletin sağlandığı yerler mahkemeler değildir. Mahkemeler neresidir? Adalet bozulursa, adaleti düzeltmeye, hastalanırsa iyileştirmeye çalışan müesseselerdir mahkemeler. Eğer biz yürütmede, icraatın içinde olanlar olarak adalet noktasında görevimizi tam yaparsak mahkemelere görev çok az düşer. Onun için her birimiz adaletin, hakkın hukukun yerli yerine konulması bakımından ayrı ayrı görevdeyiz" ifadelerini kullandı. Vali Şahin'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
21 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı