İstanbul Müftülüğünden 15 Temmuz Şehitlerine ziyaret - İSTANBUL

- Edirnekapı Şehitliğinden detaylar - Kur'an - ı Kerim okunması - Dua - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın konuşması İstanbul Müftülüğünden 15 Temmuz Şehitlerine ziyaret - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü kapsamında Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret ettiİSTANBUL (AA) - İstanbul Müftülüsü ğü, 15 Temmuz kapsamında Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitleri bölümünü ziyaret etti.15 Temmuz kapsamında yapılan ziyarete İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, müftülük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlikte açıklama yapan Yılmaz, "Biz İstanbul Müftülüğü olarak 15 Temmuz Şehitlerinin ruhuna hediye edilmek üzere, her şehidimiz için 1'er hatim okuduk önce. 251 şehit, 251 hatim. Bugün için, dün akşam namazından itibaren başlayan 1 hatmi şerif ikmal etmek üzereyiz. Biraz sonra duasını yapacağız. Arzu ettik ki, gün boyunca buraya gelen şehit yakınları burada okunan Kuran - ı Kerimi dinleyerek hatime onlarda katılmış olsunlar." dedi.
Şehitliğe gece boyunca ziyaretçilerin geldiğini anlatan Yılmaz, vatandaşların burada okunan Kuran - ı Kerimleri dinleme imlanı bulduklarını, şehitler için ne yapsalar az olduğunu söyleyerek, "Vatan içini bizler için canlarını feda ettiler. Ölümsüzlüğe gittiler, gülerek gittiler. Bu bakımdan biz onlara vefa borçluyuz, minnet borçluyuz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü olarak bu vefaya bir katkımız olsun diyerek, dün mevlid programı yaparak bugünde burada bu hatmi şerif icra ederek şehitlerimiz yad etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
İstanbul Müftüsü Yılmaz, şehitlerin canlarını feda ettikleri değerler uğruna gençlerin ve insanların bu şuurdan mahrum olmadan büyümelerinin yetiştirilmelerin çok önemli olduğunu belirterek, bunun büyük bir emanet olduğunu, yeri geldiğinde vatanın, bayrağın şanı şerefi adına, sokağa çıkabilen, canını feda edebilen, ölümden korkmayan insanların varlığıyla vatan ve bayrağın ebediyete taşınabileceğini vurguladı.Yılmaz, konuşmasının ardından hatmi şerifin duasını gerçekleştirerek şehitlerin ruhuna hediye etti.
Şehit Şehit Yakınları Ziyaretçiler Kabil Bulduk 

16 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı