İstanbul'dan döndü, hayallerinin peşinden koştu

Değirmene gelen vatandaşlardan detay
Trafik Kazası Dövme Hayvan 

-Nurgül Özkan ile röportaj
-Nurgül Özkan'ın değirmende çalışmasından detay
-Nurgül Özkan'ın buğdayları düzenlemesinden detay
-Nurgül Özkan'ın öğüttüğü buğdayları tartılması

( KAYSERİ )- 58 yaşındaki Nurgül Özkan, İstanbul'dan dönüş yaptığı köyünde açtığı değirmen ile hayallerini gerçekleştirdi- Nurgül Özkan açtığı değirmen ile köylülerin işlerini kolaylaştırdı KAYSERİ

- Üniversiteyi kazanan kızının okuyabilmesi için İstanbul'a göç eden ve kızının okulu bitirmesi ile Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı köyüne dönen 58 yaşındaki Nurgül Özkan, iş bulamayınca hayalindeki değirmeni açarak köylülerin de işlerini kolaylaştırdı. 18 yaşındayken eşini trafik kazasında kaybeden ve iki çocuğunu yetiştiren Nurgül Özkan, kızlarından birinin üniversiteyi kazanması ile yıllar önce İstanbul'a taşındı. Kızının okuyabilmesi için İstanbul'a taşındığını söyleyen 58 yaşındaki Nurgül Özkan, "İstanbul'da uzun bir süre kaldım. Kızım üniversiteyi bitirince işe başladı ve kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladı.
Ben de köyüme dönmek istedim" dedi.
Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı köyüne dönen Nurgül Özkan, çalışmak için iş aradı ancak bulamadı. Bağı ve bahçesi olmayan Nurgül Özkan, evinin yakınında bulunan değirmeni yeniden açmayı hayal etti ve yaptığı girişimler sonrasında değirmeni çalıştırdı. Özkan, "Bağım ve bahçem de olmadığı için hayalimdeki değirmeni açamaya karar verdim. Evime yakın bir yerde bu değirmeni açtım. Değirmenin kapanması ile ellerindeki ürünleri 45 kilometre yol giderek ilçe merkezinde un yaptıran vatandaşlar, değirmeni açmam sonrasında büyük ilgi gösterdi. Değirmene Kadın Eli değirmeni ismini verdim. Burada kepekli, kepeksiz, bulgur, dövme ve hayvanlar için arpa eziyorum" dedi.
Girişimde bulunmak isteyen kadınlara da tavsiyede bulunan Nurgül Özkan, "Kadınlara hayal kurmalarını ve hayallerini gerçekleştirmek için girişimde bulunmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

30 Ağustos 2019 Cuma günü yayınlandı