İstanbul'daki ByLock soruşturmasında 15 tutuklama

Arşiv

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Adli Kontrol Ev Hapsi Terör Örgütü Avcılık Silahlı Terör Örgütü 


- İstanbul'da, FETÖ’nün mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 15 şüpheli ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen şüphelilere yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alınırken 1 şüpheli ise yeni bebeği olduğu için gözaltına alınmadan evde ifadesinin alındığı öğrenildi. Emniyette ifadeleri alınan 20 şüpheli buradaki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.
Savcılık’taki sorgularının ardından 19 şüpheli tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık 1 şüpheliyi ise ifade işlemleri tamamlanmadığından yeninden emniyete gönderildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 19 şüpheliden 15'i ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmalarına karar verildi.
Hakimlik, bir şüpheliye adli kontrol hükümleri kapsamında ev hapsi uygulanmasına, 3 şüphelinin ise etkin pişmanlıktan yararlandıkları gerekçesiyle serbest bırakılmasına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u, kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 21 şüpheli hakkında 24 Eylül'de gözaltı kararı verilmişti. (YM-EY
28 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı