İsrail hapishanelerindeki Filistinli hasta tutukluların durumu endişe verici - RAMALLAH



: - Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı İsa Karaki ile röportajRAMALLAH (AA) - KAYS EBU SEMRA - Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı İsa Karaki, İsrail'in tıbbi ihmal politikası nedeniyle hasta tutukluların sayısının arttığını ve durumlarından endişe ettiklerini belirtti.
"Filistin Esirler Günü" dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karaki, "Hasta tutuklular meselesi, çok endişe verici. Her gün şehit düşmelerinden korkuyoruz." dedi.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli hasta tutukluların sayısının bin 800'ü aştığını aktaran Karaki, aralarında kanser hastalarının da olduğu ağır vakaların bulunduğunu söyledi.

Karaki, İsrail'in tıbbi ihmal politikası nedeniyle çok zor şartlar altında bulunan hasta tutukluların durumunun giderek kötüleştiğine dikkati çekti. - UCM adım atmadıFilistin'in tutuklular meselesini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıdığını belirten Karaki, UCM'nin ise ihlaller gerçekleştiren İsrailli yetkilileri hesap vermeye zorlamak için adım atmadığını dile getirdi.
Şehit Politika Hapishane Muhabir İsrail 

17 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı