'İsrail Han el-Ahmer'i yıkarsa umarım AB'nin cevabı sert olur'

"İsrail Han el - Ahmer'i yıkarsa umarım AB'nin cevabı sert olur" - AP milletvekillerinden oluşan heyetin Han el - Ahmer'e gelerek Filistin li insan hakları aktivistleriyle bir araya gelmesi - AP Yeşiller Grubunun Danimarkalı üyesi ve Filistin İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Margrete Auken ile röportaj - Filistin 'de Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf ile röportajAvrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubunun Danimarkalı üyesi ve Filistin İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Margrete Auken, İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'ün doğusunda yer alan Han el - Ahmer'i yıkması halinde, "umarım Avrupa Birliği'nin (AB) cevabı sert olur." dedi.
İsrail tarafından Gazze'ye geçişlerine izin verilmeyen AP milletvekillerinden oluşan heyet, İsrail'in yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan Han el - Ahmer'e gelerek bölge halkı ve Filistin li insan hakları aktivistleriyle bir araya geldi.Han el - Ahmer'in ileri gelenleri ve Filistin li aktivistler, altı milletvekilinden oluşan heyete İsrail'in Filistin lilere karşı işlediği suçlar hakkında bilgi vererek AP milletvekillerinden Filistin meselesine destek vermelerini istedi.Görüşmenin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan milletvekili Auken, İsrail'in Han el - Ahmer'i yıkma kararının barış ümitleri için çok tehlikeli olduğunu belirtti.
- "İsrail'in davranış şekli kendisi için ciddi tehdit"İsrail'in kendisini "demokrat" bir ülke olarak adlandırdığını ancak attığı adımlar ve Filistin lilere karşı tutumu sebebiyle insanların bu olguyu sorgulamaya başladığını dile getiren Auken, "İsrail'in davranış şekli kendisi için ciddi tehdit oluşturuyor. Filistin lileri insanlıktan çıkarmak isteyenler insanlıktan çıkmıştır. İsrail, kibirli ve ayrımcı davranışları sebebiyle kendisine olan saygıyı kaybediyor. Bu, İsrail'in yanı sıra elinde birçok imkan olmasına rağmen ciddi adımlar atmayan AB için de rezil bir durumdur." dedi.
- "İsrail'i eleştirmek yeterli değil" Filistin 'de Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf ise AP üyelerinin Han el - Ahmer'e yaptıkları ziyaretten ve İsrail'in Han el - Ahmer'i yıkması halinde AB'nin Tel Aviv'e karşı bazı yaptırımlar uygulayacağını açıklamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Muhabir İsrail Milletvekili 

20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı