İsrail'de gözaltına alınıp bırakılan 6 Türk vatandaşı kente döndü - KAYSERİ

- Kudüs'te, Mescid - i Aksa'yı ziyaretleri sırasında İsrail polisince gözaltına alınıp serbest bırakılan 6 iş adamının karşılanması - MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu'nun açıklamasıKAYSERİ (AA) - Kayseri 'den gittikleri Kudüs'te, Mescid - i Aksa'yı ziyaretleri sırasında İsrail polisince gözaltına alınıp serbest bırakılan 6 iş adamı kente döndü.Heyette bulunan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanvekili Celal Hasnalçacı, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Kayseri İmam Hatipliler Derneği Başkanı (KİMDER) Ahmet Yurtlu, iş adamları Fatih Çelik, Şaban Andaç ve Necati Ayrancı'yı Kayseri Havalimanı'nda yakınları, oda ve dernek üyeleri karşıladı.Olgunharputlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim korkmamızı istediler ama biz hiç bir noktada endişe yaşamadık. Gülerek, eğlenerek günlerimizi geçirdik. Hatta içeride gülüp eğlenmemizden rahatsız oldular. Sürekli 'gülmeyin, konuşmayın, susun, siz şu anda tutuklusunuz' dediler ama hiç korkmadık. Buraların asıl sahiplerinin biz olduğumuzu söyledik." dedi.
Türk bayrağı açtıkları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını belirten Olgunharputlu, "Bayrak açmanın suç olduğunu söylediler ama biz avukatımıza sorduğumuzda bayrak açmanın suç olmadığını söyledi.

Orada açılan bayrak Türk bayrağı değil de gayrimüslim bir ülkenin bayrağı ya da herhangi bir Arap ülkesinin bayrağı olsaydı bir problem olmazdı. Orada Türk bayrağını dalgalandırmamız onları rahatsız etti." diye konuştu.
Uygulamanın tamamen hukuk dışı olduğunu vurgulayan Olgunharputlu, "Tamamen kanunsuz bir şekilde bizi alıkoydular. Bu uygulamanın keyfi olduğunu 15 dakika sürecek işlemi bize 11 saatte uyguladıklarından anlıyoruz. Maksat tekrar gelmememiz için yıldırma ve yıpratma. Ama bu bizim milletimize ters tepiyor. Bizi arayanlar 'keşke biz de yanınızda olsaydık' dediler. 3 ay sonra akademisyenlerin Kudüs Üniversitesi ile bir programı olacak. İnşallah bu organizasyona 300 akademisyen gidecek. MÜSİAD olarak biz de katılacağız." ifadelerini kullandı.Heyette bulunan KTO Başkanvekili Celal Hasnalçacı da "Bizi orada bekleyen bir millet var. Orası 400 yıldır bizim. Bizim oraya sürekli gitmemiz gerekiyor. Özellikle gençlerin yılda bir kez oraya gitmesi gerekiyor. Biz oraya gidersek orası uyanacak. İnşallah oralar tekrardan Müslümanların olacak. Bunların korkusu da zaten bundan kaynaklanıyor. Ne kadar çok gidersek o kadar çok hükmederiz." dedi.

Polis Allah İsrail Irak 

22 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı