Isparta'da düşen uçak için kaza kırım ekibi bölgede

iş makineleri
Eğitim Uçağı Askeri Eğitim Düşen Uçak Helikopter Kar Yağışı 

-detaylar
-jandarma
-bir köylü ile röp
-detaylar
-
-görüntü antalya ftp sine geçildi

( ISPARTA )- Isparta'da yoğun kar yağışı enkaz kaldırma çalışmalarını zorlaştırıyor ISPARTA

- Eskişehir’den kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde düşmesinin ardından uçan enkazını kaldırmak için çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki kar yağışının enkaz kaldırma çalışmalarını zorlaştırdığı bildirildi.
Dün saat 14.30 sıralarında köylülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, 112, itfaiye ile askeri ekip ve Kara Kuvvetlerinden helikopter sevk edildi. Uçağın enkazına karadan ulaşım sağlanamazken bölgeye Kara kuvvetlerinden helikopter ulaştı. Helikopterde görevli askerler, 2'si pilot, 1'i uçuş teknisyeni 3 askerin şehit olduğunu bildirdi. Kazanan ardından bu sabahtan itibaren uçağın kara kutusunun aranması çalışmalarına başlanıldı. Sağanak yağmurun etkili olduğu bölgede öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, köyden 10 kilometre uzaklıktaki dağlık alana ulaşımı zorlaştırdığı bildirildi.
Bölgede teknik inceleme yapmak ve kara kutunun bulunması çalışmaları için uçağın havalandığı Eskişehir ,Ankara ve Afyonkarahisar 'dan gelen 24 kişilik kaza kırım ekibinin halen enkaz bölgesinde olduğu ve çalışmalara devam ettiği bildirildi.

18 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı